139 thoughts on “TE MARADSZ

    1. bachterman

      zsuzsi bosszúja, baszkikáim. avagy örüljünk annak, amink van, különben cafatokra szaggat egy baba.

      Válasz
    2. Szten

      Erőssítsetek meg, jól érzem, hogy a Fruzsi baba telekinetikus erejét felhasználva széjjelrobbantotta új vetéjtársát? :D

      Válasz
    3. E.T. telefonál

      öm én ezt most nagyon nem értem légyszíves magyarázza el vki mit kéne tunnom hogy röhögjek rajta…

      Válasz
    4. Stink

      a nannéni bosszújára senki nem gondolt? vmi csúnya dolog volt kiskurva számláján…

      Válasz
    5. beercsab

      Látta valaki Fruzsi arcán az álszent csodálkozást, mely mély gonoszságot és féltékenységet leplez,miközben bal kezével, az erő sötét oldalát használva atomjaira bontja a konkurenciát? :)

      Válasz
    6. jozsef

      @Szten
      „Erőssítsetek meg, jól érzem, hogy a Fruzsi baba telekinetikus erejét felhasználva széjjelrobbantotta új vetéjtársát? :D”

      ahogy mondod!

      egyébként a vérbeli internetes körökben erre csak annyit mondanának: Epic.

      Válasz
    7. arif

      szorri, off, de:
      „ne edd meg a képregényrajzoló fiút!”
      visitbritén szintén lol :)
      on

      Válasz
    8. baker

      sztem kurvára nem, a másik baba bal keze végig úgy áll, meg az egész teste is, szal nem mozdul, ergo semmi köze nem volt a robbanáshoz szvsz. a kislány új babája belsejében sztem egy bomba volt.

      Válasz
    9. Maraklov

      hallod baker?
      sztem van/lehet köze hozzá, mer nézzed meg már hogy behucsukja a szemét mikor felrobban a bababomba..

      Válasz
    10. Nihil

      /OFF:
      Arif, mindjárt szétszaggassalak, hirtelen felindulásból E! Olyan rég nem láttalak! wazzup? Dobhatnál egy mailt :)

      Válasz
    11. CRUNCH

      könyörgöm nézzétek meg az index.hu-n a felvonulók kérték című videót! az utolsó alany mintha a napirajzból lépett volna ki, egy az egyben! tiszta tibi, a főnök tibi, műszak után, kissé kapatosan

      Válasz
    12. sika

      szerintem meg az új baba bosszújától robbanik fölfele.
      vagyis akkor teháthogy mi ebből a tanulság?
      nem megbántani az új babát azzal, hogy a régivel dicsekszünk, inkább bölcsen hallgatni, és békében játszani mindkettővel, miáltal az életünk is meghosszabbítódik.

      Válasz
    13. drd

      Most akkor megint ideírom: pár rajznyi ideje megint válságban vagy, ez a csimborasszója. Merthogy töknem tiszta, hogy akkor ez most a nannéni vagy a Fruzsi bosszúja? Vagymivan? Valamint a legelső képkockánál már teljesen világos, hogy a kiskurva az enyészet martaléka lesz, így aztán nem is érdemes filózni, hogy mijafaszér’ is robbanik fel.

      Na és akkor most lehet anyázni. Ugyanakkor senki ne merje azt mondani, hogy nem kell idejönni meg ezt nézni, mert én akarom a napirajzot, de ez akkor is tré, szorri vagyok.

      Válasz
    14. sika

      attyám.
      szerintem a nem tök tiszta dolgok tarajos hullámokat vetnek fantáziánk tarföldjén, meglibbentik bágyadt szemeink függönyét, felvidítják lelkünk verebeit, megkarcolják medencéink zavarosát, satöbbi, én nem akarok tök egyértelmű dolgokat, apu, segíts!

      Válasz
    15. grafitember

      drd, ha szeretnéd, hogy kijöjjek az általad vélt válságból, akkor tégy egy narancssárga lavórba egy zacskó pattogatott kukoricát, és nekifutásból fingjál rá háromszor, közben mondd hangosan: PIS-KÓ-TA.
      Ez használ majd. Az, hogy itt megint elindítasz egy flame-t, az szerintem nem.

      Másoknak éppen ez utóbbiak tetszenek nagyon. Most mit csináljak? Szerinted?

      Legyen kívánságműsor? Mit vársz tőlem a kommented után? Mi legyen a következő lépésem?

      De komolyan kérdezem. Amikor nekem címezve ideírsz egy ilyet, akkor mit vársz tőlem?

      Páran most biztosan azt tanácsolják majd, hogy szarjam le a hozzászólásodat. De én nem akarom leszarni. Nos?

      Ma rajz nem lesz, mert ezek után a fasznak sincs kedve vicceset rajzolni. Szar napom volt, és ahogy nektek néhány rajzom, úgy nekem a ti hozzászólásaitok jelentik azt az energia-morzsát, ami kell a következőhöz. Ilyen kibaszott egyszerű. Ember vagyok én is.

      Szóval, visszatérve, a kérdésem az, hogy szerinted merre van kifelé, ebből a -szerinted- alkotói válságból, kedves drd. Kérlek, írd ide. Köszönöm, előre is.

      Válasz
    16. sika

      kurvaélet, ez de szomorú. grafit: tejeskávé, kád forró víz, és jókedv reggelre, vagy elpusztulunk nélküled!

      Válasz
    17. drd

      Hahó grafit,
      Tök jó ám, hogy reagálsz. De van egy rossz hírem: nem vagyok a nagy igazságok tudója, nem vagyok birtokában a Mindent Megoldó Szarnak, sőt még csak tévedhetetlen sem vagyok.

      Az a nagy büdös helyzi, hogy te vagy az Alkotó, én meg csak egy szimpla kis seggdugasz, aki megnézi azt, amit a pofámba vágni szándékozol. Mert általában bejön. De úgy érzem, hogy az utóbbi pár rajzodban nincsen túl sok let, ennek kiemelkedő példája a fenti. Kiszámítható, de ezzel együtt érthetetlen. Nekem ez most ennyi. Az utóbbiakra is ez volt jellemző, csak kevésbé. Erre nagyon, azért is ehhez írtam.

      Nem akarok kívánságműsort és nem is flame-nek szántam. Ha visszanézel kábé egy rajzodhoz írtam hozzászólást ezelőtt. Mondjuk akkor is hasonló volt a panaszom, akkor mindenki leugatott, ám legyen. Ez nem bosszú, csak úgy gondolom, hogy ha megadod a hozzászólás jogát, akkor lehet nemtetszést is kifejezni.

      Kérdezel tőlem sokat, próbálok válaszolni. Azt várom, hogy rajzolj. Sokat. Agyalj rajta. Ezen nem annyira érzem az agyalást. Néha – mint itt is – azt érzem, hogy raksz ide rajzot, mert kell. Nem a közönségnek, hanem magadnak. De ez nem elég indok. Akkor rakj ide rajzot, ha annak itt a helye, ha abban van annyi tartalom, hogy vállalod.

      Persze lehet, hogy te ezeket is vállalod. Az egyfelől jó, mert hiszen mégiscsak a tieid, de nekem nem illik bele abba a színvonalba, amit tőled elvárok.

      No persze ez az elvárás smafu, senki nem mondja, hogy ennek meg kell felelned. Annak felelsz meg, aminek akarsz. És ez nem is fenyegetőzés, hogy „ha nem rajzolsz indiánoslaposnyulasat, akkor én itthagyom az egészet” (megjegyzem: miért nem rajzolsz indiánoslaposnyulasat?)

      És most komolyan: amikor neked címezve ideírok egy ilyet, akkor csak annyit várok, hogy olvasd el, és legalább annyira vedd figyelembe, mint bárki más hozzászólását.

      Az alkotói válságból a kifelé pedig Celldömölk felé van. Kicsit túlmész rajta, Köcsk és Borgáta között kábé félúton találod meg.

      Valamint sikához csatlakoznék: tejeskávé, estébé, holnapra meg gyere rendbe.

      Válasz
    18. Redzsi

      Én nem sejtettem, hogy atomjaira hullik szét az újbaba.
      Naív vagyok-e?

      Egyébként meg SZOPÓ :)
      Sose becsüld alá Fruzsit… :D

      Válasz
    19. mondjuk...

      … szerintem grafit nem érdemes felhúzni magad, hogy valakinak nem tetszik. ugyanakkor az, hogy egy ötéves kislány felrobban, darabokra szaggatva egy játékbaba által, az valóban elgondolkoztató: honnan születik egy ilyen alkotás.
      alapvetően kétnaponta visszajövök, mi születik zseniális kreációdént. tényleg. valahol mindenki meghúzza a határokat, milyen eszközöket használ a kifejezésre. azt hiszem a zsenialitás és a céltalanság ugyanakkor könnyen lehet egy személyen belül. szerintem keress egyet, amit értékesnek tartasz. meglepően gyorsulnak a napok 30 felett.

      Válasz
    20. Krikszkraksz

      Grafit ha a rajzér nem is de az első bekezdésedért érdemes volt ma feljönnöm:D Sirok bazzeg sírok!:D

      Válasz
    21. grafitember

      drd,

      Én köszönöm. Celdömölk messze van. Még a magyar határ is messze van, Celdömölk meg még messzebb. Köcsköt fel sem mérem dimenzióval.

      Én ezt a rajzot is vállalom. Biztos, hogy én másmilyennek képzelem a kislány hangját, vagy a hangsúlyait, lehetséges, hogy gyermekkori emlékem van, a Dankó Pista utcai óvodából. Lehet, hogy nekem ezért mélyebb, ezért másképp „üt”.

      Tudod, tudjátok, azokon a napokon is le szoktam ülni rajzolni, amikor nvégül nem kerül ki új. Van néhány lap, amin egy elkezdett sztori van, vagy nem is sztori, csak egy figura. Elkezdtem, de aztán nem éreztem, hogy ki tud futni, valahová is.

      Van verses napirajz, van az aluldeterminált, van nagyon sokféle stílus, poén, nevezzük bárminek.
      Abba soha senki sem gondolt még bele, hogy mindez belőlem jön. Ezt nem önfényezésnek szántam, hanem annak, hogy nagyon sokfélék a rajzok. Ha az „aluldeterminált”, vagy a „ne baszd szét a tálalószekrényt, Ernőke”, vagy bármelyik versest nézzük, nincsen közös nevezőjük. Vannak rajzok, amiket 5 perc alatt csináltam, és vannak olyanok, amik mellett egy órát is ültem. Mégis, mindkettő napirajz. Sok olyan is van, ami nagy sikert aratott, viszont ma már meg sem rajzolnám, mert gyengének tartanám. Most. Mert változom én is, meg a világ is körülöttem. Ma ház robbant Pécsen. Egy munkagép vágta el a gázvezetéket. Szerintetek egy rajz Tibivel a Poclain fülkéjében? Ahogy a Sokolon meccset hallgatva csak félkézzel működteti a gépet? Simán napirajz, pedig valóság.
      Ez a blog több mint félezer rajzot tartalmaz. Azt gondolom, hogy a napirajztól nem lehet ugyanazt elvárni, mint mondjuk egy doboz konyakmeggyen. Nevezetesen, hogy minden egyes darabja ugyanolyan ízű, alakú, tömegű, stb. legyen. Az állandó minőség egy olyan dolog, amit egy gép elő tud állítani, én nem. Sokszor, és nagyon sokat gondolkodtam azon, sőt, treníroztam magam, hogy hogyan kellene reagálnom a kritikákra, de ami fontosabb, nekem hogyan kellene feldolgoznom őket úgy, hogy előnyömre, a napirajz előnyére változzon, változzak, vagy ha szabad akkor így: fejlődjek.

      Személyiségem Hirosimája, hogy nehezen viselem a kritikát. Egy harminc évesen is csak 165 centi magas, enyhén már kopaszodó, 30 éve testsúly-, és önbecsülési problémákkal küzdő embernél ez ha nem is egyértelmű, de szerintem érthető, vagy esetleg így: megbocsájtható dolog.

      Nem azt mondom, hogy csak a dícséret kell, mert ha csak az van, óhatatlanul megfordul az ember fejében, hogy valóban úgy van-e. A kritika felértékeli a dícséretet, és viszont.

      Szerintem a blogokon úgy általában, itt pedig főleg, a kommentelési lehetőség nem a vélemény nyilvánítás eszköze. Illetve pontosítok, ha egy topik, avagy post állást foglal valamiben, akkor igen. Azt gondolom, hogy egy művészeti alkotás, két célból jön/jöhet létre. a., a művésznek közlendője van. b., a művész szórakoztatni szeretne. Szerintem egyik esetben sincs szükség direkt visszacsatolásra. „a” esetben a művész kifejez, és amint befejezte a művét, az akciónak vége. (ti.: kielégült). „b” esetben a közönségen látszik, ha tetszik neki a mű. (a napirajz esetében: VAN közönség, tehát akinek tetszett, az visszajön. Azaz, például 2006-ban nem következett be, hogy heteken keresztül nulla letöltése volt az oldalnak).
      Persze a napirajzot nem minősége, inkább csak hatásmechanizmusa alapján tekinthetjük művészetnek.

      Oda szeretnék kilyukadni, hogy szerintem a komment egy eszköz, ami lehetősget ad arra, hogy a grafitember + XY kapcsolat egy közösségi élmény felé induljon el.

      Azért mert valaki másra használja (és itt nyomatékosan nem rád gondolok), azért kér megszüntetni.

      Van egy fa, ami Tibinek árnyékot ad, Ernőnek gyümölcsöt, Klárának menedéket az eső elől. Ha Ervin bebaszva nekimotorozik, és meghal, azért nem kell kivágni, nem?

      A kommentek között nagyon sok olyan van, ami a szívemnek igen kedves. Amin nagyokat röhögtem, vagy éppen elgondolkodtatott. Miért kapcsolnám ki, ha valaki leírja, hogy nem tudok rajzolni, és kár a rajzlapot (sic! bazmeg, mekkora sic!) erre elpocsékolni.

      Szóval az elvárt szinvonal. Most vakarom a fejem, mert nekem olyan sose volt. Hogy szinvonal.
      Volt, hogy valaki megkért, hogy fejezzem be az indiánékat. Van, akit a robot és Tibi idegesít. Evelin, a betonkocka is reklamáció miatt halt meg, pedig érdekes volt egy hangok nélkül kommunikáló figura. Számomra legalábbis érdekesnek tűnt. A vonatos verses is azért született, mert kíváncsi voltam, hogy egy abszurd ötletet érthetővé tesz-e az, hogy egy klisérendszerbe illesztem. Szerintem működött.

      Persze nem tudatosan születnek a rajzok. Napközben eszembe jut valami, amit megrajzolok. Van olyan, amit alig várok, hogy lerajzolhassak végre. Nem mindig abból lesznek a „slágerek”.

      Nincs recept, nincs minőségi mérce. Isteni sugallat van. Szerintem. Azzal kapcsolatban meg ne nekem írj! Azért magához az Úrhoz fordulj. Lehet, hogy ő is éppen Köcsk felé van. Nem?

      Köszönöm ismét az emberi hangot.
      És igérem, igyekezni fogok.

      Grafit

      Válasz
    22. baker

      drd:
      sok olyan rajz van amit én sem értek, ezt ember válogatja, szal nyilván nem tud mindenkinek eleget tenni grafit. ennyi, nincs mit rágódni ezen..ha szerinted valamelyik fos lett, akkor fogod magad és tovább görgetsz vagy vársz egy másikra, én is ezt szoktam, mert nekem sem tetszik mind, de nincs is ezzel semmi baj.. neked fantáziátlan, de másnak nem, így annak meg nincs értelme, hogy mindhez amelyiket nem érted vagy nem tetszik beírod, hogy szar. grafit ugyanúgy ott van a szeren, mint évekkel ezelőtt, nincs alkotói válság meg ilyen bugyuta hülyeség..a régiek közt is ugyanúgy találnál magadnak „szarokat”, érthetetleneket… szóval gyakorlatilag a semmiről vitázunk, mert ez egy ilyen mindennapi dolog ami mindig is volt, hogy mások vagyunk, csak te úgy látszik ezt most éled meg, azért remélem érted, nem vagyok egy költő

      Válasz
    23. Saji

      Üdv Grafitember!

      Én csak annyit szeretnék tőled megtudni, ha már a művészetről van szó, hogy mit gondolsz erről a művészről aki ezen videón látható?

      link: http://index.hu/img/assets/video/playerb.swf?file=/kult/MENYUS

      A kérdések a véleményeiddel kapcsolatban:

      Szerinted művész? Milyenek szerinted a nézetei? Helyesnek tartod-e azokat? Milyen személynek ítéled a videó alapján?
      Igaz amit a művészetről mond szerinted? + amiket még elmondanál róla nekünk/nekem szívesen.

      Hogy miért kell ez nekem? a Válasz:

      kíváncsi vagyok szimplán, hogy egy véleményen vagyunk-e a Művészet értelmezésében, meglátásában, és még szimplán a videóról a vélemény…

      Válasz
    24. bozay

      Áhh, teljesen nyilvánvaló (nekem), hogy az arc nélküli gyerekes rajz az utóbbi idők legjobbja volt (nekem). Amikor meg valami nem mozgat meg annyira, várom a következőt.
      Drága Grafit, a művészet nem demokrácia, le kell minket szarni.

      Válasz
    25. drd

      Srácok,

      Nem fizettem elő (kis zárójeles szösszenet: azért bizonyos fokig „fizetek” érte, ha mással nem is, hát a ráfordított energiámmal és időmmel, és akkor viszont már baromira elvárom, hogy az adott alkotó, akinek a honlapját rendszeresen látogatom, ne próbálja kiszúrni a szemem talmi összedobott szarral (zárójeles a zárójelesben: természetesen itt erről szó sincs, nem gondolom, hogy grafit efelé menne, csak egy sarkított példát írtam a mondandóm alátámasztására)). „Elvárok” egyfajta szintet, minőséget – ha egyáltalán itt az „elvárni” a megfelelő kifejezés. Nem annyira, inkább talán az a helyes, hogy számítok rá, mikor bepötyögöm, hogy vévévépontsatöbbi. De azért feltenném a költői kérdést: mijafasznak van hozzászólási lehetőség, ha nem írhatok oda azt, amit akarok (na jó, nem akármit, neonáci bujtogatást pölö nem) Nem kritika, ha úgy tetszik, hanem mondjuk az én reakcilyóm. Hogy jobban értéstek (baker hozzászólásának analógiájára): pontosan annyi értelme van azt beírni, hogy „ez nem tecc”, mint azt, hogy „ez vazze gecijó”. És hogy teljesen őszinte legyek, annak, hogy „nem tecc, mert kiszámítható” annak még több értelme is van valamivel, mint annak, hogy „gecijó”. Ezt mondom.

      DE! Ha ez a hozzászólási lehetőség deklaráltan csak arra szolgál, hogy grafit seggét nyaljuk (nagyon remélem, hogy nem), akkor ezt tudassátok velem. Grafit, nyugtass meg légyszi, hogy nem így van. Ha de, akkor meg légyszi bazi betűkkel írd ki, hogy csak az szólhat hozzá, aki jót ír. Akkor többet nem fogok hozzászólni sose. És ez nem fenyegetés, a látogatás akkor is meglesz, mert baromira érdekel, amit csinálsz, csak szimplán nem fogok hozzászólni a képeidhez.

      És még egy kicsit visszakanyarodnék oda, hogy „elvárás” meg „színvonal” meg, hogy kinek mi tetszik. Én nem vitatkozom azzal, hogy kinek mi tetszik. Soha nem állítottam senkiről, hogy hülye lenne, mert mondjuk technót hallgat, neadjisten punkot vagy éppen Sosztakovicsot. Most még egyszer utoljára ideírom a nyomatékosítás kedvéért: leírtam, hogy mit gondolok grafit utolsó pár rajzáról, és különösen erről. Ez egy szimpla szubjektív véleményalkotás. Lehet vele egyetérteni, lehet vele vitatkozni, de amíg ez egy szabad fóruma a véleménynyilvánításnak, addig innen elküldeni emiatt senkit nem lehet. Ezért is kérdem, hogy mire is szolgál ez a lehetőség a hozzászólásra.

      És nagyon könyörgöm: ne kezdjünk anyázni, mert annak aztán tényleg semmi értelme. Részemről no offense, ha bárkit megbántottam, akkor azért elnézést.

      Válasz
    26. drd

      Grafit, ezt pontosítanád kérlek:

      „Szerintem a blogokon úgy általában, itt pedig főleg, a kommentelési lehetőség nem a vélemény nyilvánítás eszköze. Illetve pontosítok, ha egy topik, avagy post állást foglal valamiben, akkor igen.”

      Nekem ez nagyon furi és önellentmondó is. Számomra pl. teljesen egyértelmű, hogy netes környezetben bármilyen kommunikáció szinte csak véleménnyilvánítás eszköze lehet – már amennyiben persze komolyan veszed magad és nem ötéves Pistike szintjére sűllyedve írogatsz hülyeségeket, aztán meg vihogsz. De az azért elég hamar kibukik, ha valaki ilyen.

      Egyébként baromi érdekes dolgokat írsz arról, hogy hogyan rajzolsz, meg te ki vagy.

      Amúgy asszem bozay-nak van igaza. Ebből kifolyólag asszem második hozzászólás kísérletemnek is az lett a konklúziója, hogy jobb, ha a jövőben én ide nem. Szóval maradok őszinte híved és rajongód,
      drd (avagy fizikus avagy Dudás Csaba)

      Válasz
    27. Kiddan

      Ezért kell meghalnia minden művésznek időben, hogy ne érhesse kritika. :)

      Amúgy meg, ha fontos lenne a nézők „osztályzata”, lenne ien osztályozó basz. De nincs.

      Benézek ide, van, hogy mosolygok, van, hogy röhögök, de sosem sirok. Akárhogy is, akármilyen is, pozitiv energiát kapok, és ennél többet művészet nem adhat.

      S ettől művészet a Napirajz is. Pont ettől.

      Válasz
    28. radír

      Hát én nem értem, van vki aki kiteszi a személyiségét és annyi. Nyilván nem ért az ember olyasmit amit nem élt át, pl nem volt anno sorkatona, v. nem dolgozott műhelyben stb. az olyannak nem jönnek be a rövidre fogott asszociációk -nem tudja kiegészíteni a saját élményeivel ilyen értelemben műveletlen. Más viszon be fog jönni. Minden nem jöhet be.
      Az arc (Grafitember) sokrétű és intelligens, a rajzok meg beszédesek -ha nem is művésziek. Ezek helyzet kommunikációs ábrázolások és mint ilyen tökéletesek. Nem a kidolgozottság itt a lényeg, hanem, hogy átjöjjön a mondanivaló. Az meg fasszán átjön. Mint a zene kotta. baromira nem lényeg ogy milyen szép pöttyöket rajzol a zeneszerző. Értse az interpreter. Ha meg nem akkor szarul lesz eljátszva. Szép pöttyökkel is és kvajó fenderrel is és még lehet, hogy jó amúgy a zenész is, csak épp az adott darab nem fekszik neki. Na. Ha meg vkinek nem tetszik v. elvárásai vannak nyugudtn odébb lehet állni. Grafitemberünk, meg akkor jár el helyesen, ha továbbra is megpróbál szubjektív maradni és nem feloldódni mindenkinek megfelelési lázrohamában, mert úgy jár mint faluhelyt a diszkóban Péter, aki mindenkinek meg akart felelni és a végén egy számot sem tudott lejátszani 10mp-nél hosszabb ideig. Jó fasza buli volt… Na. Úgyhogy tovább és tovább, csak mi kikívánkozik hadd gyüjjön! Csak ne erőltesse, mert az nem egésszéges!
      RaakUur

      Válasz
    29. efpé

      Kedves Grafit. Amit te művelsz, annak van neve, és van története. Maradjunk annyiban, hogy sok művésznek nevezett illető boldog lenne ha az ő oldalán is napi ötször néznék rá az RRS-re és 1x a visitbritainra az olyanok, mint én (mi).
      Mert olyan mindig van, hogy egy alkotónak akkor épp nem, vagy nehezen. Van, aki csak néha, egyet egyet. Vannak olyanok, akik naponta kinyomnak(tak) egy rajzot, pl. Daumier vagy Otto Dix, és ezekből van amit szeretünk, és van amit csak egy kicsit.
      Én a munkámból kifolyólag a művésznek nevezett lényekkel foglalkozom, és – bár ez nyalás, igen – naponta elmondom nekik, hogy Merényi Dániel.
      Ha holnaptól csak verset írsz, akkor is megmarad nekünk ez, ami eddig, de nagyon fogjuk bánni.
      Mondják, hogy sok művész elromlik idővel, de ez butaság. A lényeg az, hogy gondolkozzon azon, mit csinál. És te igen. Látható.
      Nem a színvonal a lényeg. Ráérünk. Majd lesz valami jó. Én tudom.

      Válasz
    30. radír

      Faszkivammá! Kva jóezígy ahogy van.
      Egy-két év múlva visszanézed és beszarsz majd mit tudtál és miért nem megy most úgy ahogy rég. De hát az majd jobb lesz mint a mostani csak máshogy lesz jobb. Alakul az enber meg a dolgai. Majd kiderül mivé. Nem most kell ezen rágódni, mert befullad. Hál’Istennek nem hagyja a mindenható, hogy befulladj mert folyvást baszogat. És jól teszi.
      Ez naplószerű pont azért tetszik. Sokszor egy fecni firka frissebb ahogy megszületett gondolat odarittyen krokiszerűn, ezerszer jobb és csak elbaltázni lehet utómunkával.
      Jó kis műhelymondás: „nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!…’
      No most jól túlbonyolítottam. Csak szövögessen kend, szövögessen! Jó lesz az! Jó már most is, de baromira jó!

      RaakUur

      Válasz
    31. ring

      zsir :)
      mérnem lesz animáció belőle? (bocs ha már volt és csak lemaradtam róla, valaki akkor világosítson)
      szerintem az utóbbi időben egész kiforrtak a karakterek grafit. ez már megközelítőleg mozgatható lenne szerintem. Tibi meg a többiek.
      csókolom

      Válasz
    32. köcsögöm tőletek

      A magam egyszerű szemléletével annyit tennék hozzá, hogy a

      „hát ez kurva jó volt, muhahahaha, Grafit te vagy az isten”

      jellegű, egyesek szerint seggnyalásnak, szerintem rajongásnak semmiképpen nem az az ellensúlya/egyensúlya, hogy

      „megint válságban vagy”

      hanem az, hogy

      „bocs, de ***NEKEM*** ez ma nem tetszett, ennyi”.

      Az utóbbival nem bántasz meg senkit, főleg nem a művészt, nem minősíted, nem kategorizálod, nem akarod megmondani neki, hogy ő miben van (az alsónadrág valószínűleg amúgy is közelebb áll a valósághoz).

      Ha valaki válságban van, valószínűleg tud róla, és ha tényleg abban is van, a legritkább esetben segít rajta, ha valaki odamegy és baráti szeretetből azt mondja neki: „te figyelj, megint válságban vagy!”. Ez a nesze semmi, fogd meg jól görény típusú változata.

      Analógia: ha kibaszottul fáj a fogam, és valaki odajön, a vállamra teszi a kezét, és barátian azt mondja: „te köcsögöm, neked kurvára fáj a fogad”, alighanem beverem a képét az első kezem ügyébe akadó szívlapáttal. Ezzel szemben ha azt mondja, hogy „te, nem kéne elmenned fogorvoshoz?”, akkor a homlokomra csapok, és azt mondom, „hát persze, de hülye vagyok, hogy nem jutott eszembe”, és húzom a cipőmet. Béke!

      Válasz
    33. sika

      (kedves drd, jájj, az ilyen kibaszott nyaktilózó megmondásokat vidd haza lécci szűk családi körbe, és ne „csatlakozz hozzám” ájtatoskodva, jó?!)

      Válasz
    34. sika

      és a reklamációk miatt meghalt figurákhoz: nekem evelin, a betonkocka a legnagyobb kedvencem, aki simán átlép ezen a „kis” kommunikációs problémán, és monokinizik, meg félrekúr, íme egy példa arra, hogy mennyire mások vagyunk mind, mennyire más mozgatja meg az agyunkat. nekem ő nagyon hiányzik. éljen evelin!

      Válasz
    35. bonyó

      Márpedig drd-t le kell, vastagon, magasról.

      A napirajz unikum, gyöngyszem, így ahogy van. Ez a rajz pedig 100%.

      Olyan, mint egy népmese: megy a világ a rendjén, megy, megyeget, de valami kibillenti a helyes kerékvágásból. Ezt ugye ilyenkor helyre kell tenni, sokszor áldozat árán.

      És helyre kell tenni, nem lehet megalkudni, kompromisszumra törekedni, win-win megoldást keresni. A gonosznak pusztulnia kell.

      Másként: olyan volt ez a rajzocska, mint egy jó szex. Tudjuk mi lesz a vége (robbanás, eheh), de hisz épp ez a lényeg, nemdebár?

      A robbanó baba helyére drd-t, azt mondom ;)

      Válasz
    36. sika

      próbáltam kerülgetni, de le van szarva, nem kerülgetem tovább: én nem olvasok mindig kommenteket, mert az „istenkirály vagy, aaaaa”-típusúak a kliens örömén túl nekem nem sokat adnak. persze az alkotó biztos ezeknek is örül, és számomra roppant szeretetreméltó, ahogy dániel „kiteszi” magát ide, és mindent elolvas/reagál a hozzászólásokra.
      ez számomra – a rajzok örömén túl – ugyanolyan vonzó, és így egy mintaértékűen egyedülálló kis közösség alakult az elmúlt években, a hasonló humorra érzékeny emberekből. és a mai napig azt érzem, hogy ilyen alkotó, mint dániel nem születik minden nap, és ez a fajta hozzáállás, a „rajongókkal” való sallangmentes kapcsolattartás előtt is le a kalappal.

      a napirajz nekem sokat jelent, és sokmindent szimbolizál: a durva humort, amit szeretek, a kígyózó sorokat tizenvalahány óra dedikálással, és egy szimpatikus embert a szimpatikus barátnőjével, jó, hogy van ilyen, és maradjon is ez így, amíg lehet.

      kurvára személyes élmény, de nem bánom: nekem összeszorult a gyomrom, amikor ezt az „alkotói válság”-dolgot olvastam. ez nem kritika, ez olyan, mint amikor anyukám gyerekkoromban minden nap ordibálva kiborogatta a fiókjaimat, és lesöpörte az asztalomat, hogy rakjak már rendet, egy óra múlva meg elvárta, hogy szeressem. páff.

      Válasz
    37. sika

      szerintem meg ne tiltsd, ettől közösség ez, és olyan bogarászni a rajzokat, hogy ki mit lát, én nagyon szoktam élvezni ezt a részét a kommenteknek! :)

      Válasz
    38. red87

      Remélem reggelre kipihented magadból az ideget Grafit úr! Nekem szimplán tetszett, részemről simán jó, ha nem minden részlet világos mindenkinek… Egy blog, vagy bármilyen napló értelemszerűen arról szól, ami a szerzőjében benne van, és mi nem jártunk a Dankó Pista utcai óvodába, ezért nem is érthetjük… :D De ez nem baj, mert saját otrombaságában is tréfás képsort láthattunk, ami után konkrétan az asztal alatt kerestem a kontaktlencsém, mert olyan nagyon kiesett a sok röhögéstől! (meglett)
      Naszóval, hajrá, és üdvözlöm Tibit, Klárát, Ernőt, Fruzsit, Szultánt, a harapós villamost, a ‘magas sebesség állatok’ épületének tervezőjét, indiánékat, meg Evelint, akit ezek szerint hiába hiányolok a magam csöndjében zokogva…

      Válasz
    39. TT

      A napirajzhoz:
      Akinek van gyereke annak kapásból értenie kéne, hogy a kölök első dolga egy új játék esetében, hogy szemvillanásnyi idő alatt kapásból szétkapja-elrontja-elpusztítja. ÉS A RÉGI JÁTÉK MINDIG KEDVESEBB! Még ha többszöri műtéten átesett is minditt a Fruzsanna! Szóval a rajz magyarázata: nem robban-erő-sötét-oldala-izé-stb. hanem a kiccsaj szedi szét! Sztem.

      A flémet feszegetve:
      Örülnünk kéne hogy van egy kortárs művészünk, aki bámulatos fantáziával megáldva tárja elénk a mindennapi szaros ügyeinket, kicsit kiforgatva ugyan de mindig valami igaz magvas témát feszegetve. És ezt teszi igencsak változatos formában, viszont sokszor ismétlődő elemekkel, kedvenc karakterekkel. Egyébként Grafit: a konyakmeggy sem mindig ugyanolyan ízű, sőt szerintem minden csoki egyre szarabb-műanyagízű. Az hogy így fejezed ki a magad nem is olyan egyszerű világát, annak többezer ember örül. A színvonal természetesen mindenben, mindenhol hullámzó, így senki ne várjon „pollen” szintű napirajzot mindennap, mert ami ezt ki tudná fundálni ilyen agy nem létezik. Én sokszor ilyen kérdéseket teszek föl magamban egy-egy újabb rajz olvasásakor, „hogy-honnan?” meg „Hogy-hogyafenébetudilyet kitalálni?” Szóval ha nem tetszik az aktuális rajz, akkor ne nézd. Szíved-jogod.

      Az alkotói válságról:
      Ilyenkor érdemes tényleg egy kis szünetet tartani, hagyni a dolgokat maguktól sodródni, utánna frissebben jobb lesz minden. Görcsösen sosem sül ki semmi jó, csak azért mert kell. Ez a mai rajz is kiválóan mutatja, hogy lehet egyszerű dolgokat is mutatni, csak sokan már eleve túlkomplikálják, eleve mély értelmet keresnek rajta, pedig mindig az egyszerű út a jobb. Ez így elég szarul hangozhatott, de nem tudom jobban leírni.

      Grafit:
      Kicsit meg vagyok sértődve, hogy nem illetted építő jellegű kritikával a napirajzot építően kritizáló napirajz utánzatomat! :)))))

      Válasz
    40. TT

      Hja és a kommentekből – hasonló érzelem- és humorvilágú emberek fejéből kipattanva – gyakran olyan pojénok jönnek elő ami „pusztán” a rajz nézegetéséből nem születne meg az agyamban. Ezeken szintén hatalmasakat lehet röhögni! De NYILVÁN ezeket is a napirajz szüli! Ezért is nagyon jó ez a kommentelés, csak persze sokan sokfélék vagyunk, de minden művészt érnek jó és kevésbé jó energiájú kritikák.
      Szóval hajrá Grafit! :)

      Válasz
    41. arif

      Off
      szorri az offért
      34. komment, Nihil, nem ugrik be ki vagy, vagy Te tévesztettél össze vkivel, de ha válaszolni akarsz, akkor arifkukacszanalmasponthu, hogy ne boritsuk szét az itteni kommentládát
      on

      Válasz
    42. perzekutor

      Nagy igazságok íródtak itten le.

      *megértően bólogat, szívja az orrát*

      Nem is tudtam, hogy a Dankó Pistán van óvoda.

      Válasz
    43. levicsofi

      jó ideje csendben olvasom a napirajzot. Volt egy idő, amikor kommenteztem, de aztán abbamaradt, mert aki nem azt írta, hogy jágeci, azt a többi kommentező leigázta. Grafit védett, én örültem, így az alkotót figyeltem, a többit nem. Pedig hát néhány kommentező legalább olyan idióta (jó értelemben), mint grafit, s azoknak a kontráit néha pont akkora poén olvasni, mint az eredeti rajzot. Mégis egy apró kis szardarab éppen elegendően kedvem tudta szegni, hogy egy ideig a komment szekciót ne olvassam, csak a rajzot. (ez ugye a kis szardarab esete a gyönyörű epertálon – eltossza az egész élményt – nincs kecmec). Más blogon pl odáig fajult ez (korim – nem reklám ez, csak azonosítás), h az alkotó a komment szekciót bezárta a vérbe. Pedig jó kommentek voltak ott, jó volt őket olvasni,. látszott, h egy húron penbdül a cucc az alkotóval és ettől az alkotás maga is színesebb lett, de hát az alkotó, valamiért azt a hangot nem szerette és inkább befogta a fülét.

      Örülök, h grafit nem ezt tette, pedig láthatóan érzékeny pontjánál érintették.

      Ez a művészet, meg elvárás, meg tömegigény, meg ismertség – ölég puha talaj. Igazság amúgy sincs, de ezen a téren még kevésbé. Most akkor Picasso jó festő volt? Vagy Escher volt az? Vagy Remrandt, Breugel, Leonardo, stb? Mekkorát lázadt már a világ, amikor a németalföldi valóságkeresők után az absztraktok egy büdös négyzetet festettek egy fehér lapra és azt mondták, h művészet. Hát összemérhető a kettő? Boris Vallejo sokak szerint egy fos – nem művész, Igazság ugye nincs. Még abban sem, h ki hogy mond.

      A szülők idióta nevelési ötletei, a lesöpött asztal, avagy az alkotói válság kinyilatkoztatásokat hallani ölég szar és tényleg nehéz kivenni belőle az építő szándékot. Pedig hát ott van az, csak büdös a szája amikor beszél és nem olyan jó hallgatni. ))asszem ezért kellett abbahagynom az idekommentezést, mert egy grafomán fasz vagyok – bocs))

      Azt akartam csak írni, hogy nekem sem mindig, de néha nagyon – ugyanúgy rajz, mint komment. S örültem, h olvastam. Kőne nekem egy rajzzal dedikált könyv, meg szívesen betolnék egy sört is mellé – aztán pofánvághatsz a sok betűmért, meg mindenki más is, hiszen nehezen hámozható ki a mondanivalóm, pedig épp nagyon világosnak érződik itt bent az agyban.

      Válasz
    44. v v j

      Kedves mindenki

      A sokadik ilyen témájú vita kapcsán nekem mindig eszembe jut, hogy anno Grafit a „nekem nem jön be” – típusú beírásokkal kapcsolatban kért valamit. Nem parancsolt, nem utasított, nem tiltott. Kért. Többször is.
      Hát mi a retkesért nem lehet azt tiszteletben tartani, ha egy ember kér valamit a többi embertől?

      Ezt kérdem.

      Válasz
    45. drd

      Azért nem lehet tiszteletben tartani, mert én pl. azt egyáltalán nem is olvastam. Tehát nem tudok róla. Ezért kérdeztem, hogy vannak-e általános érvényű megszorítások a hozzászólásokkal kapcsolatban. Ezek szerint vannak (mármint a nyilvánvaló józan ész és ízlés határain kívül is – bármit is jelentsen ez). Nem gond, de ezt nem ártana deklarálni, olyan helyen, hogy mindenki tisztában lehessen vele.

      Grafit! Továbbra is no offense. Szeretem a munkáidat, akkor is, ha vannak, amelyek nem vagy kevésbé tetszenek.

      Ígérem többet nem írok ide, mert úgy látom, hogy amit értelmesnek látnék leírni, azt meg a környezet nem tartja idevalónak. No problem, egy kis inkompatibilitás, akárkivel megeshet.

      Válasz
    46. perec

      drd. abba nem gondolt bele, hogy ha ő csinál vmit, és bárki megkritizálja, annak minden hatása lesz, de építő nem. „Építő kritika” = ilyen nincs, ez egy ún. oximoron, ahol a jelző és a jelzett szó között kizáró ellentét vagyon. Ha a főnöke teszi ezt vkivel, az illető elkezd izzadva erőlködni, hogy „megfeleljen”, hogy ki ne rúgják. De ne várjunk már el ilyet grafittól. Empátia, könyörgöm! És a belegondolás, hogy adott – ingyenes, valóban!!! – örömködős hely esetén tényleg nem csupán okoskodás-e letolni azért, ami spec. neki nem annyira tetsz.

      Válasz
    47. shiNIN

      egyetértekl sikával, Evelin teljesen jó volt…
      drd: hm, szerintem nem várható el egy olyan oldaltól, ami nem reklámoz, hogy gyere ide, hanem csak elvan, mert az alkotónak ez jólesik, hogy a TE igényeidnek megfeleljen, még ha be is írod, hogy www. ez nekem kicsit olyan, mintha valaki benéz a kertembe, s beszólna, hogy ő idejött nézni és miért nem neki megfelelő színű az orgona?
      továbbá nem hiszem, hogy a „gecijó” és a „nemtetszik” véleménynek ugyanakkora létjogosultsága lenne. ha egy grafikai fórum sketchbookját nézzük, az más. ott az alkotó fejlődni akar és kéri a kritikát, pozitívat, negatívat, de lehetőleg építőt. olyan helyeken mondok én is hideget-meleget. de a napirajz más. nem is igazán tudom megítélni, hogy valami alacsonyabb színvonalú-e. Grafit megrajzolta valamiért, egyesek boldogak vele, ha nekem nem jön be, hát nem. az még nem jelenti azt, hogy rossz, általános grafikai hibákat pedig szintén nem találok, egyrészt mert Grafit ért a rajzoláshoz, de fontosabb, hogy ez nem tökéletes művészi élményre törekvő illusztráció, hanem napirajz. olyan, amilyen és rohadtul szubjektív. s ha akad is valami erőltetettnek tűnő morzsa, ami lehet, hogy nem is az, csak tévedek, most pécézzem ki? itt nem az kell.
      valszeg nem voltam elég érthető és hosszú is, bocsi.

      a kommentek pedig sokszor tényleg brilliánsak. némelyik úgy humoros simán, vannak magyarázó, apró részletekre rámutatóak, egy-egy napirajznál pedig hirtelen előjönnek a hozzáértők, akik megmondják, hogy a régi moszkvicsnak a lámpái, vagy a kis csíkos levelű virág alakja jó vagy nem vagy mégis igen ;) s ha nincs új rajz, legalább vannak új kommentek :)

      Válasz
    48. STP

      Ennek az „alkotói válság” dumának nincs értelme.
      Szerintem, ha mindannyiunk készítene egy listát a kedvenc 10 napirajzából, annyi féle listát kapnánk, ahányan vagyunk. Pont ez a jó benne, hogy sok mindenkit megszólít és mindenkinek mást jelent. Ez az igazi művészet!
      Volt már persze, hogy zsinórban kettő is volt, ami nem tetszett, aztán a harmadik lett az egyik nagy kedvencem. Persze olyan is van, akinek éppen az a bizonyos kettő a kedvence. Vagy olyan, ami magában nem volt olyan jó, de aztán lett folytatás, és azzal együtt igen ütős lett.
      Például a mai napig nem értem, hogy mi baj van a mongol teremtéstörténettel. Magamat konzervatívnak vallom, de szerintem mestermű.
      Személy szerint úgy nézek a napirajzra, hogy Grafitember sorozatosan megajándékoz minket, a közösséget, mi pedig építő jellegű kritikával viszonozzuk. Ez lehet un. „seggnyalás” is, ha éppen tetszett (ha ugyan seggnyalás az, hogy tudatom az alkotóval, hogy megint sikerült megnevettetnie), de az is, ha elmondod, hogy mit látnál szívesen, vagy másképp. Arra válaszul le lehet írni, hogy azért rajzolta ilyenre mert, vagy hogy erre gondolt, vagy hogy ez és ez inspirálta, vagy a legközelebbinél figyelembe veszi a véleményedet. Az, hogy leírod, hogy szar, az nem kritika, az sértés. Sértés az alkotónak és annak is, akinek tetszik. Az, hogy nem tetszik az ajándék amit éppen kaptál, nem ok arra, hogy belerúgj abba, aki adta, főleg, ha többen kaptátok közösen.
      És mint azt már írtam valahol, csak az igazán jelentős alkotások ismérve, hogy kizárólag imádni vagy utálni lehet őket!
      Csak így tovább Grafit! Nagyon köszönöm az eddigieket és persze látatlanban is a következőket!

      Válasz
    49. Maraklov

      Sztem meg könyvet is ki lehetne adni a kommentekből. Aki akar hozzászól, Grafit dönti el h egyáltalán elolvassa-e amiket az arcok írnak- ha nem tetszik neki nem tetszik neki.
      A véleményén sztem kurvára nemtudunk változtatni- igy gondolja, igy gondolja.
      Volt ami nekem sem jött be, pl a ninjutsushal vs. a maci, mert nem tudtam átérezni kellőkép- de ez az olvasó/néző/kommentelő hibája, nem a készítőé, mivel a napirajz elég változatos, nem hinném h lehet osztályozni, max annyira h tibis, gébicses, indiános- a lényeg a poén ami fasza- és mindig máshonnan és mésmilyet üt. Javítom magam a macis rajznál írottak miatt- nem a RAJZ volt szar- nekem nem jött át- sry a beszólásért. Maradjon a Napirajz olyan amilyen. Ez így jó ahogy van (…)

      Válasz
    50. espé

      Nem írom le azokat amiket már mások leírtak. Csak annyit, hogy DE JÓ, HOGY EMBERI HANGON VITÁZUNK/BESZÉLGETÜNK/ESZMECSERÉLÜNK !!!
      Evelin betonkocka nekem is hiányzik és a többiek is „akik” a nem létező „építő jellegű” kritikának estek áldozatul. (Gyász)

      Válasz
    51. Vivienn

      Mégis milyen elvárásai lehetnek valainek, aki egy szórakoztató blogot olvas/nézeget???

      Elvárásai… eldobom az agyam, komolyan!!

      Nyílván nem tetszhet minden rajz mindenkinek és nyílván vannak jobbak, rosszabbak, ez relatív.

      De, hogy felháborodásában kérdőre vonni azt, aki szolgáltat mindenféle ellenszolgáltatás elvárása nélkül, az szimpla pofátlanság!

      Mindig többen vagyunk, akiknek tetszik, és szeretjük a rajzokat. És akkor időközönként jön valaki, jól lefikázza az egészet, Grafitnak meg elmegy a kedve az egésztől, és akkor inkább nem rajzol.

      Most akkor ez így jobb? A Koglonos rajzból ismekkora balhé volt, politizálás stb. Az volt számomra a legnagyobb elismerésre méltó rajz, hihetelenül nagy ötlet, hatalmas sztori, verses is. És akkor jött egy jófejgyerek, osztotta az észt, ment az anyázás és hetekig nem volt rajz. Remek.

      Válasz
    52. Páneurópai harci Kos

      Nemolvastam végig a kommenteket, majd most.
      sajnos a robbanós babáról, a katonai megoldás jutott eszembe, amikor a fegyvertár része volt.

      Mindazonáltal a rajz jó, egyedi, és szeretem, akinek nem tetszik.. az kattintson másra:)

      Válasz
    53. Páneurópai Harci Kos

      A Koglonos istenkirály volt.
      meg a letépett kezes is, és tsai.
      Bár én még mindig a macinak szurkolok, amit bánt a hal:)

      Válasz
    54. srp

      Minek ez a finomkodás? „Seggbe kell baszatni” azt jóvan!:)) Amúgy meg beszarok, hogy elég sok egymás számára ismeretlen ember rohangászik a földön akik mind tudják mi az a Koglonos!:)))

      Válasz
    55. Jenő

      Egész értelmes beszélgetés volt itt drd és Grafit (nevek megszólalási sorrendben) között, nembíromki, beledumálok:
      sőt pontokba is szedem!
      1. Régóta nézem, szeretem, visszajárok, várom, elvárom, hiányolom, terjesztem. Ez legyen a grafiti seggcsók, ha már azt írja, ez élteti, én cuppantok, jó üzlet az: ő rajzol, én nyalok. Ő jobban rajzol, mint én nyalok, de sebaj, belőlem tömeg van, átcsaphatok minőségbe. Minőseggbe?
      2. Olvastam valahol máshol, ahol előjött a napirajz, mint téma, hogy mit gondolnak róla, az ottani népek. Azt gondolták, ja az, ahol valaki rajzol, a kommentek meg a seggét nyalják, legyen az bármi is.
      Ez nem tetszett, mert én bizony lelkes olvasó vagyok, és ott rajtam is röhögtek, mint kritikátlan szolgalelkű majmon.
      Úgy látom a szélesebb publikum előtt ez a befogadó, anyaméhpuhaságú, szerető közeg nem túl vállalható, sőt visszatetszést kelt.
      3. Értem és megértem grafit szempontjait, akkor inspirálódik, ha szeretik és támogatják. Mert kicsi és kopaszodik. Én nagy vagyok és kopaszodok, de hasonlóan érzek :) Nade azt honnan veszi az áldott művész lelke, hogy aki kritizál, az nem szereti? Ez nem megy a fejembe. Nem a minek rajzolsz, kár a papírért trollok ténykedésére gondolok (bár már az is egyfajta dicséret, hogy ideeszi őket a fene), hanem az épeszű kritikákra, véleményekre, ez most nemtetszett-ekre gondolok.
      Egy tanács a fogyasztásukhoz: NEM KELL MINDENKINEK MEGFELELNI, BAZDMEG! Nade próbálsz, mert akkor majd szeretnek. Frászt. Ők szeretnek, mások meg nem. Akkor oda nyalsz kicsit, stb. Nagyszerű mondhatom, és ezért abbahagysz témákat. TÉMÁKAT! Te jó ég! Ha Picasso ilyen muja balfasz lett volna, ma nem létezne egy stílus!
      Te vagy. Olyan amilyen. Kifejezed magad. Mi meg reagálunk. Ne akard, hogy mind szeressünk, könyörgöm, igazából nem tenne az jót neked.
      4. Kiráz a hideg a geccijóvagymester hozzászólásoktól, de ha ez élteti a művészeted, beállok a sorba. Az alkotók érzékenyek és furcsák. Néhányan drogoznak, te ajnározásfüggő vagy, amíg kell a szer a munkádhoz, ezek a seggnylók fontos szerepet töltenek be a bolygó életében.

      Gecccijóvagy Mester! ;)

      Válasz
    56. thenx

      OMFG… kussmár, hallod? Ennyi szöveget el se olvasok. Mindenki szóljon be, akinek ami nem tetszik arra nem figyel, grafit rajzol, mi röhögünk kurvanagyokat (földönfetrengve, visítozva, beszarva – vérmérséklet szerint). Mondám az ÚR ez legyen, mer látám hogy jó. Gyanítom nagyon kevés rajz bír 100%-os tetszési indexszel. Az az 1-2% mindig megvan; volt már h nekem se tetszett, naés?

      Válasz
    57. kisember

      Basszatok meg, itt vagyok a tenger kozepen, galyazom egy hajon es a k. draga es lassu muholdas internetbol mindig forditok ra penzt es idot, hogy megnezzem a Napirajzot. Na ez a pozitiv kritika szerintem. Hogy enekelte az LGT? „Nem szerethet mindenki…”
      Hajra grafit, nemsokara megyek haza es akkor szelessavon elolvasom az osszes hozzaszolast.

      Válasz
    58. kisember

      Basszatok meg, itt vagyok a tenger kozepen, galyazom egy hajon es a k. draga es lassu muholdas internetbol mindig forditok ra penzt es idot, hogy megnezzem a Napirajzot. Na ez a pozitiv kritika szerintem. Hogy enekelte az LGT? „Nem szerethet mindenki…”
      Hajra grafit, nemsokara megyek haza es akkor szelessavon elolvasom az osszes hozzaszolast.

      Válasz
    59. ékezet

      Gondolom Grafit végigrágja magát a kommenteken, mert őt érdekli. Én hosszan nem, éppen ezért csak annyit üzennék:

      ” A változatosság gyönyörködtet. ”

      Ha csak egy kockás, ha regény, ha verses, ha evelin (akit hiányolok, meg az Ato! ato! offspringet), ha csak egy álmosan felskiccelt, félbemaradt Tibi, jöhet.

      Válasz
    60. Jenő

      thenx:
      Azért jó hosszan írni, mert elriasztja a félalfabéta majmokat, ezzel szűri az olvasóit. Neked írok, ezért voltam most rövid.

      Válasz
    61. fakalap

      SZERETNÉK DRD mellett kiállni.
      ELŐRE IS, Bocsánat.
      :)

      Tehát ami számomra a legfontosabb,
      igenis az olvasónak (kattintónak) van – s miért ne lehetne

      _elvárása_

      NANÁ.
      Végtelen az internet, 99%-ban szemét. Ha én kattintok, (akár mexokott) minőséget (is) szeretnék látni, mert untatnak az unalmas dolgok.

      Az, h’

      drd

      milyen hangvétellel, építőjelleggel és mit ír, az az ő dolga. Akinek NEM TECCIK, NEM ÍR RÁ! Vagy éppen ellenkezőleg, reagál. NAÉSAKKORMIVAN?

      Kit érdekel?
      Rajzokért járunk ide, kommenteket pedig írunk, és/vagy olvasunk… jómagam

      -VIGYÁZAT, VESZÉLYES VIZEK-

      pölö hetekig,

      K I F E J E Z E T T E N

      G A G Y I N A K

      tartottam ezeket a grafikákat.
      Olvasva a kommenteket, nem értettem, mi ebbena jó, hisz’nyilván az, ha írják a népek.

      Sőt, nem csak gagyinak tartottam, de abszolút érthetetlennek is. Mondom még1x, nem értettem. Aztán elkezdtem felfigyelni a megbúvó részletekre, naés megszerettem :)

      Ráadásul,
      mikor láttam, h’ _tényleg_ tud a szerző rajzolni, tudtam csak igazán értékelni, a tehetségét —

      csak mert ezek ippeg direkt (DIREKT :) nincsenek jól megrajzolva…

      Én nem tudom, h’ez művészet-e.
      Gyanítom, nem az.

      De ez nem is baj.
      Szórakozom, néha jobban, néha kevésbé. Látnék, akár napi 10napirajzot is….

      ***

      DE akommentelőkkel a fj*szomkivan, h’ilyen odabasz, meg olyan jágeci, meg a bánatom.
      Jézusom, ennyire ez nem jó.
      De ha vkinek ENNYIRE TECCIK, mit bánom én?

      ÁMDE.

      Ha vki ellenkező véleményt képvisel, akkor tessen neki is joggal, szivvel elmondani, amit gondol, mégha a forgalommal -látszólag- szembe is vonul.
      Mert,
      még1x,

      szive, joga.

      Másoknak a reagálása is, vagy akár az ignorálása is…

      Akárhogyis,
      kezdetben nagyon hiányoltam, h’soxor nem magyarázták el, mit kell látni. Utólag nem is bánom.

      De hadd álljak ki drd mellett.

      PARASZTOK,
      ha ez a véleménye, HÁT EZ.

      A HÍR SZENT,
      a VÉLEMÉNY

      S Z A B A D !

      ***

      Utóljára a szerzőnek:

      Én értékelem a munkáját.
      Nem keveset tesz, nem kevés időben és energiában. Tisztelet ezért;

      de -ésbocsátassék meg a nyersvélemény- őszintén szólva az alkotói válság… nem hat meg :)

      Aki szerző,
      ez tudja, ez evvel jár, néha.
      Jön s múlik.
      Megint jön, megint múlik.

      De ez nem fontos.

      Az internetet tanuljuk.
      Éppen úgy, mint a kommentelést.

      Annak olvasását, írását…
      és értését is ;)

      Válasz
    62. Saji

      Üdv Grafitember!

      Én csak annyit szeretnék tőled megtudni, ha már a művészetről van szó, hogy mit gondolsz erről a művészről aki ezen videón látható?

      link: http://index.hu/img/assets/video/playerb.swf?file=/kult/MENYUS

      A kérdések a véleményeiddel kapcsolatban:

      Szerinted művész? Milyenek szerinted a nézetei? Helyesnek tartod-e azokat? Milyen személynek ítéled a videó alapján?
      Igaz amit a művészetről mond szerinted? + amiket még elmondanál róla nekünk/nekem szívesen.

      Hogy miért kell ez nekem? a Válasz:

      kíváncsi vagyok szimplán, hogy egy véleményen vagyunk-e a Művészet értelmezésében, meglátásában, és még szimplán a videóról a vélemény…

      Válasz
    63. fagzal

      Régen azt hittem, hogy két fajta napirajz van: amit értek, meg amit nem.

      Aztán azt hittem, hogy van jó meg rossz.

      Végül rájöttem, hogy igazából van „karikatúra” meg „helyzetkép”. Az előbbi egyszerűbb: haha, dejó, hogynézkiacsávó, deviccesamitmond, hahaha. Valami alapvetően vicces, par excellence karikatúra, igen.
      Az utóbbin ellenben nincs annyira haha. Ellenben mögötte ott ül a művészet: hogy nabazzeg, találd ki, igazából mit is lász. És mondd azt, hogy „jé, pont ilyen babám volt” meg „a részeg szomszédnak van ilyen feje” meg „hát emögé egy egész sztorit oda tudok képzelni”. Nem kell mindig komplikált sztori és egyértelmű válasz: rajzezbazmeg, kébző(sic!)művészet!

      Na, hamnár…

      Nem értem, aki azért kommentez, hogy „ez de rossz”. Minek? Ez olyan, mint amikor mész végig az Alpokon, hogy „de szép hegy, ez is de szép, ez is, óbazmeg ez nem olyan szép ez kicsi, na ez megint szép…” Ami tetszik, mondjad hogy tetszik. Ami nem tetszik, arra meg ne mondj semmit. Minek? Muszáj szarozni?

      Megjegyzem azt sem értem, aki idejön, és minden egyes rajzra azt mondja, hogy „fűűű ez a legjobb, ez klasszikus”. Ez meg értéktelen dícséret – olyan, mint egy modern darab után elemezni órákat, hogy „hát szerintem azt akarta mondani a művész…” meg „én úgy értem ezt a darabot, hogy…” BASZOD, TETSZETT VAGY NEM??!

      Na de hadjuk (C) Hahota. Grafitmester egy jelenség: annak a mindenkiben élő vágynak a megtestesítője, hogy Tom egyszer pofánbassza Jerry-t. Hiánybetöltő, szubkultúraformáló, mindezt „médiasegítség” nélkül, pusztán tehetségből, elhivatottságból, önkifejezési kényszerből, ésatöbbi. Nem kell rajongani minden egyes rajzért, mert az álságos, de Picasso-t sem úgy tanítják, hogy „na, a következő három szar képe van: …”

      Tiszteletet, kérem, tiszteletet!

      Válasz
    64. köcsögöm tőletek

      91: Jenő, vazz, ez ütött. :-)))

      93: fakalap: „Jézusom, ennyire ez nem jó.”

      Bocs, de hol is van a Nagy Objektív Napirajz Minősítő Jóság, amihez képest viszonyítunk és objektíve valamint globalice is megállapítjuk, hogy egy napirajz mennyire jó, és hogy annak megfelelően mennyire lehet/szabad/kell érte rajongani avagy sem? Csak kérdezem.

      Válasz
    65. crunch

      na akkor:
      Grafitnak : szerintem ez a rajz nagyon szuper, csak így tovább!

      (Őszintén: ez(aláhúzva) a rajz nem tetszett, mint ahogy a lapos indiános nyulas sem. még csak el sem kanyarodott a szám széle.)

      most akkor így, vagy mi?

      Válasz
    66. crunch

      ugyanakkor ott van a vizitbriténen az a pillanat, amikor a néni rászól a kutyájára, hogy „ne edd meg a képregényrajzoló fiút”, illetve emitt a főnök kérdése, hogy „nem tudtod, hoppá, nem tudtok valami jó feng shuist?”, ami egyszerűen fantasztikus. azok nekem, hangsúlyozom nekem olyanok, hogy a villamoson szélesen vigyorgok, ha eszembe jutnak, és ezt köszönöm Grafitnak. tény, hogy itt már van egy szint, de hát néha a kamatláb is az inflációs ráta alá bukik, oszt? számít? maj’ lesz jobb napirajz is!

      Válasz
    67. gloria

      Én a napirajzot a kommentekkel együtt szeretem. Ezekkel a kommentekkel. Lehet, hogy ha valamelyik nem lenne, már nem is érdekelne annyira. Grafit alkotásai így kerekednek valóban többé, mint firka.

      Válasz
    68. Croaker

      Kedves Grafit,

      A napirajz zseniális. Pont. Nem agyoninterpretálni kell, hanem élvezni:) Én pl. semmi rosszat nem látok abban, hogy Xnek Fruzsibaba robbantotta szét az újat, Ynak meg nem.
      Re: testsúlyproblémák: kettlebell, komolyan. Majdem olyan zseniális, mint a napirajz:)

      Válasz
    69. yvorl

      Eszembe jutotott milyen lenne két szuperhős találkozása..Evelin a betonkocka vs. Ernőke a vasfaszú…üázz :))

      Válasz
    70. Perzekutor

      Szerintem, a vélemény azért tényleg olyan, mint a segglyuk.

      Nem tudom, hogy ez hogy jutott eszembe.

      Válasz
    71. sika

      isstenem, milyen szép is volna…visszakapni evelint…az lenne csak a szép ajándék…evelin, kelj fel, és járj! :)

      Válasz
    72. vicious

      fakalap 93. esszéjével kapcsolatban annyit jegyeznék meg csupán, hogy kimaradt a nevéből a szöbetű

      egyébként meg jágeci

      Válasz
    73. shiNIN

      yvort: Evelin és Ernőke ajajj, az nagyon kemény lenne… ismerjük a kedves, alapvetően hű, ám néha csintalan betonkockát (a monokinizős eset, ugye), Ernőke pedig ugye ott van a szeren. már csak a róka kellene ;) aki rég volt. meg a robot a hülye fejével és az intellektuális dumájával. és tegnap óta enyhén sokkolva vagyok, hogy Evelin meghalt??? de miért? mikor őt még annak idején is megmentették (neked Kati =))… hogyhogy meghalt? kit érdekel, ha valakinek nem tetszik? az nézzen mást, de akinek Evelin kell, az mit tegyen? :( meg amúgyis, rajzoljon Grafit azt, amit akar, aztán mi majd beosztjuk :)

      Válasz
    74. Jenő

      Perzekutor:
      akkor már mindjárt buzi, aki kiváncsi a másikéra? :)

      De segglyukról ne essen most több szó, nemrég szartam egy sünt…

      Válasz
    75. s.c.

      „de szép hegy, ez is de szép, ez is, óbazmeg ez nem olyan szép ez kicsi, na ez megint szép…”

      hehehehe. ez jó volt.

      Válasz
    76. Maraklov

      télleg nagyot ütött a visitbritén…
      >ENYHE< utalás lelhető fel benne a nemrégtörténteket illetőleg. Kattincsatok rá, oda, arra!

      Válasz
    77. thenx

      Jenő: azért nyugtass meg h nem fájt túlzottan, mer’ már én is lógok pár egyed hátsófertályi kitolásával! XDD
      Hallod, most akkor nincs már még rajz új? …hallod?

      Válasz
    78. thenx

      Hoppácska! Bocsi h 2 egymás után, de most láttam h van új angolos! (gyk: szines) Nézni meg Tiborok! :)

      Válasz
    79. Senki Alfonz

      A hófehér kutyámnak „könyékig” fradizöld lett a lába a frissen nyírt fűben. Ránéztem, és valahogy a Napirajz jutott eszembe róla. Nemtommér… Pedig az fekete-fehér, a westie-m meg zöld-fehér. Megdöbbent ez, bazmeg, megdöbbent.

      Válasz
    80. Kilgore Trout

      Nem tudom mi a boldog élet titka, da biztos boldogtalanságé az ha mindenkinek meg akarunk felelni!

      Üdv, Klárák, Tiborok!

      Válasz
    81. pepszi

      Hali.
      En nem szoktam commentelni nagyon, no de most csak irok egyet…
      Lattam par ilyen commentet hogy „sok olyan rajz van, amit en sem ertek”…
      Egyszer mar jott Grafit Kandinszkij peldajaval. Az o festmenyeit senki sem akarta megerteni. Egyszeruen vettek, mert kurvajol neztek ki. En is igy vagyok a napirajzzal. Kit erdekel, ha nem ertem pontosan, hogy miert is szuletett? Egyszeruen eleg nekem az, hogy k*rvajokat rohogok rajtuk… Nemegyszer mentett mar meg egy szarfos nap utan az, hogy beritam a bongeszobe a napirajz.hu-t.
      Ugyhogy Grafit, hajra, csak igy tovabb, mentsd meg meg parszor az eletem legyszives!

      Szombaton talalkozunk a Godorben ;)

      Válasz
    82. Putykum

      Kedves Grafit…nekem egy gondolatom van amit megosztanék. Egy nagy alkotó véleménye: „egyszer odajött hozzám egy rajongó és mondta hogy mintha róla illetve az életéről énekelnék annyira magáénak érzi a zenémet hogy az már félelmetes. Biztos ugyan olyan érzések és gondolatok vannak bennünk és neki ez ad erőt…elmondtam neki hogy örülök ha tetszik, de ugye nem gondolja komolyan hogy neki vagy róla szól? Ezek az én érzéseim és meglátásaim amiket így adok a világ tudtára. Én így fejezem ki magam, ettől érzem jól magam és teljesnek. Ez az enyém ez én vagyok. Annak örülök ha másnak is tetszik vagy tud azonosulni vele, de azt is leszarom ha nem tetszik.” És ez az emberke bizony John Lenon vót’ E.
      Úgyh. csatlakozák Levi hozzászólásához, mert nagyon komoly figura akit ismerek egy ideje…a másik hogy én mögé állok, mert aki őt pofon tudja vágni, annak én csak oda dugom a pofázmányom azzal a mondattal hogy „na ide az öt ruppót különben ízekre pofoztatom magam és ezt nyugodtan vehetik fenyegetésnek”
      Grafit ne akarj megfelelni…sose lehet. Nyilván vannak kedvenceim amelyeket azon nyomban sürge hamar letőtikézek és küldöm tova értő közönségnek(több tucat) és vannak amelyekre csak biluxolok és várom a következőt. Ez így van jól!
      Full respect

      Válasz
    83. endé

      Kedves Grafitember!

      Érdekes lenne, ha lehetne pontozni a rajzokat*. Kérek szépen tehát ilyet, ide.

      üdv:
      endé

      * Most a kommentelés ősi szokásai szerint közbevetik legalább ötvenen, hogy minek, meg tök fölösleges.

      Valószínűleg sok olyan látogató van, aki nem emeli fel kezeit egy komment erejéig, pédául mert
      – lusta
      – feleslegesnek (netán seggnyalásnak) érzi, hogy még egy „qrvajó”-t odabiggyesszen, amikor érdemi mondandója nincs
      – esetleg csak utálja, ha seggnyalónak tekintik
      – nem akarja elrontani a kedved egy „ez nekem most nem jött be”-jellegű beszólással, de azért valahogy jelezné, hogy neki az előző jobban
      – egyéb.

      Na az ilyen nyomhatna egy pontszámot, mondjuk egy 3-tól 11-ig terjedő skálán, mondjuk.

      Neked is meg nekünk is kevesebb nullmértékű komment kellene elolvasni (vagy átlapozni), és mégis látnánk, hogy na ez 8.14, a másik meg 9.73, például.

      Hát így.

      Szerinted?

      Válasz
    84. akoskaa

      Tömlöcbe drd-vel hülyeségeket beszél… :) ha nem tetszik valami miért kell hozzászólni? egyébként mindegyik rajznak megvan a maga „varázsa” és mindegyiknek másképp… pont ez a jó benne!

      Válasz
    85. Maraklov

      Ez a pontozás nem is olyan hülyeség-
      csak egy szám, semmi anyázás (…)
      Megfontolandó sztem.

      Válasz
    86. TT

      Nem akarok beszólni, de sztem ez a pontozás csak fölösleges pontháborúkhoz vezetne. Max olyat tudnék elképzelni, hogy csak Grafit lássa a pontokat, de még ez is kicsit értelmetlen és megöli az alkotókedvet.

      Válasz
    87. espé

      Hogy hallod?
      Rajzoljál már valamit, hallod?
      De nem fogok bemozdulni, mer akkor elbaszod, hallod?
      Mongyuk te el sem tudod baszni, hallod? :-D

      Grafit, ne törőggyé semmivel! :-)
      Várjuk a napirajz, ha kipihented magad!

      Válasz
    88. lakk

      szorgalmi időszak vége van,ki se rohadok a lakásból, tejet is telefonon rendelek a kurva leadások miatt, idefolyik a pupillám a monyitorra, de megvan! a én alkotókedvemnek kell a napirajz, tehát a te alkotókedvednek nem kellhet más, mint a módszertan dolgozatom. hová külgyem?

      Válasz
    89. aproizeaparnan

      yvorl: abból lenne a jó vasbeton :D

      áhj, ez a komment-hacacáré meg… hát én nem kommentelek sokat, mert egyszerűen a szavam is eláll, amikor napirajz, tehát így „áááá”, és kész.
      van nekem is, amit nem értek, vagy furcsa, de naés. nekem önmagában az, ahogy a rajz, de ahogy! és amikor kommentelek, az csak egy kiragadás, hogy olyannak rajzolt valamit, ami nekem is ténylegdetényleg olyan igaziból, pl mozdulatok-mozzanatok, pofavágások, nézések, hangutánzások, apróságok, részletkék.

      nem látom értelmét hogy egyszavas-egyíkús „gecijóvót” komment írjak.
      mer amit meg tudtra adnék, hogy most inkább megölellek ezért, mert milyen yóó már! azt nem lehet leírni.

      tehát inkább csak szép csendben örülök, és innen, messziről szeretlek itt bent, magamban.

      Válasz
    90. aproizeaparnan

      hé, képregény rajzoló fiú!
      még azt akartam, hogy: jó?
      ja meg még azt, h szerintem a laposnyulas-indiánosok meg a fecosok. (öh…, automatikus jelző? szeretk játszani a szavakkal.)

      Válasz
    91. aproizeaparnan

      jaj! és gébics, és szerelmes-busz-vonat-villanyos és bimbó, és jaj, Te olyan jó annyiféle vagy, minek sorolom?

      Válasz
    92. chova

      Drd,

      itt egy ember kiteszi a lelkét. Nem abban az értelemben, hogy minden erejét megfeszítve csinál valamit, hanem úgy, hogy az, amit ide kitesz, az a lelke. Nem mondhatod valakinek a lelkére, hogy szar. Nem azért nem mert itt csak nyalni szabad a kommentekben, hanem mert ilyet nem mondunk. Érted?

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .