34 thoughts on “MOCSKOS

  1. Geddy

    A nagyülepű bugyegó csak száradás közben mutatkozik. Szerintem nem is olyan szörnyű. A viselt otthonkának van kis rövid ujja, ezért került a megszemélyesítés kívülre.

    Válasz
  2. Tarhonyakártevő

    Az indexes vakkomondoroson behaltam.

    Ezt majd évek múlva Grafit kutyás korszakaként fogjuk emlegetni.

    Válasz
  3. éttermiségi

    Indexen meghalt a vérnyúl. Ágyelő lett belőle. XD
    A vak komondoron átesős sztori feldolgozása is csillagos ötös fölé. Még mindig Grafit a legnagyobb!

    Válasz
  4. Hanga

    orchideás pendelyre van szükségem. MOST!!!!! kizárólag nájlonból, hupilila színben. Valaki tudja a lelőhelyét? :-)
    amúgymeg csendben sírok a röhögéstől. pont ilyen öregasszony akarok lenni pár év múlva. :-)

    Válasz
  5. afx

    Hónaljkutyák!:D

    Egyébként meg az indexes dolgok is remekek, az előző heti összefoglalón konkrétan hangosan röhögtem. Köszi;>

    Válasz
  6. ati

    Naná, puhapöcs efbíállj. Az én szemem golyóálló gyerekkorom óta, amikoris ilyenek miatt kifolyt párszor. Csak visszanőtt.

    Válasz
  7. xy

    Jó látni, hogy van itt is rajz. Már azt hittem, csak az agitprop maradt azindexen. Szomorú volt látni, hogy a politikusok egy jófej bloggerből egy huszadrangú pártkatonát csináltak. Értem, hogy kell a pénz, mert el kell tartani valamiből a családot, de a rosszemlékű Ludas Matyiba illő iizzadságszagú politikai viccekre ez nem igazán mentség. Lassan már a kulákviccek jönnek, meg a csasztuskák.

    Válasz
    1. Grafitember Szerző

      Tisztelt xy,

      Nagyon köszönöm a hozzászólásodat. Azt szeretném visszautasítani, hogy pártkatona lennék. Ami az indexre kikerül, azt névvel vállalom. A rajzokért fizetnek és nem a nyál mennyisége számít. Még a témát sem határozza meg senki. Tudod, énlennék a legboldogabb, ha egy index nevű portálon is maradhatnék jófej blogger és csak a kiömlött pálinkák mozgatnák meg a fantáziámat. Sajnos a mai közélet nálam ezeket a biztosítékokat veri ki, amiért szerintem nem magamban kell keresnem a hibát. A véleményed fontos és tiszteletre méltó, ahogy -hiszem- az enyém is. Ne személyeskedjünk és ne vádolj azzal, ami nem igaz. A kulákviccek és csasztuskák témakörben nekem az a véleményem, hogy ideje már lapozni, és előre nézni, valamit építeni végre már, közösen és nem ugyanazt a negyven oldalt átmenteni még az unokáinknak is. Tisztelettel: Merényi Dániel (te nem mutatkoztál be, annyi látszik csak, hogy xy@faszvero.com)

      Válasz
      1. Atka

        Gondolom sokak kaptak a mellkasukhoz, mikor Graffitról kiderült, hogy a balliberális (inkább liberális, mint bal) „oldalt” „erősíti”. Nyilván életszerű, könnyen elképzelhető, és igen gyakori, hogy MaO-on felkapnak valakit a jobboldalról, ne adj Isten a szélsőjobbról, és kedvtelési zugképregényrajzolóból értelmiségi mémgyárost alkotnak. Ja, nem.
        Mert bár nem nagy dolog egy tízmillás porfészekben ismertségre szert tenni, és azért a napirajzot tízből hat ember ismeri, ahogy tízből négynek a Graffitember név is ismerős, sőt, tízből kettő még Merényi Dánielről is tudja kicsoda; de mégis több, mint a semmi. És most nem celebségről, hanem tartós ismertségről beszélünk.
        Graffit a Párkockán. Hm-hm, gondolhatták magukban a bizonytalankodók: a párkockán hány olyan alkotó is van, aki nem nyíltan, vagy burkoltan balos? Haladjunk.
        Graffit a CC-on. A kánya csípje meg, most már biztos bizsergett valami a gyanakodók kisagyában: lehet, hogy a Mester… Hú, csak nem?
        Graffit az Indexen. Na itt már a legnaívabbnak is le kellett, hogy essen a tantusz.
        Felmerülhet a jogos kérdés: Na és?
        Jómagam a szálsőjobb jobb szélén tanyázok, mégis könyvjelzőben van a Napirajz, és nem tegnap óta. Ahogy nézem a többi publikálási felületet is. Hogy miért? Mert tetszenek a rajzok, a technikájuk, a stílusuk, az abszurditásuk. Tetszenek a tökéletesen elkapott pillanatok, jellemrajzok, a zsenialitás határmezsgyéjén mozgó hangutánzó és hangulatfestő szavak, tetszenek az igazán magyaros, igazán jellegzetes, csak azok által felismert (de azok által 100%-osan felismert) életképek, akik benne is élnek.
        És bizony az Indexes rajzok is tetszenek, sokszor megmosolygom őket, félre tudom tenni, hogy ideológiailag, felfogásilag nem mindig (vagy inkáb: szinte sosem) tudok azonosulni.
        Aki Merényi Maestrot pusztán ideológiai alapból kirostálja, az bizony jó nagy marha. Személyében nem egy öncélú tótawért, vagy bartus lászlót tisztelhetünk, nagyon nem.
        Graffit minden rajzán átviláglik, hogy mennyire szereti ezt az országot, ezekkel az emberekkel, azok minden jellemző sutaságával, gyarlóságával, nem-szeplőtelenségével együtt. Aki ezt nem látja (be), azt éppúgy elvakítja az Indexről ördító Népszabadságos ideológiai agydaganat ellenpontja, a kurucos kurzus, mint.
        Szerintem ezt a témát bőven túl is tárgyaltuk ezennel.

        Maradok kelt mint fent: László (bár nem tudom, a vélemény miért csak kereszt+vezetéknév mellékelésével nyer létjogosultságot, de legyen így, a Te játékod, a Te szabályaid.)

        Válasz
        1. Grafitember Szerző

          Nagyon szépen köszönöm ezt a komment. Azt gondolom, hogy szebben nem is lehetett volna rövidre zárni a témát. A Napirajzon sohasem volt jellemző a politizálás és szeretném, ha a jövőben is így lenne.
          Arra vagyok a napirajzzal kapcsolatban a legbüszkébb, hogy a társaság önmagát moderálja, amibe nekem belenyúlnom sohasem kell. Amit írtok, az kikerül ide. Lehet, hogy nem azonnal, de két-három nap múlva biztos. Ennyi idő, míg az ötezer spam közül kibogarászom a hozzászólásokat.
          Ami pedig a névvel való hozzászólást illeti, meg ezt gondolom: Ahhoz, hogy „Grafit, ez most tetszett” avagy „Grafit, ez most kurvaszar volt”, vagy a „Szar már ez évek óta, hagyjad abba” -hoz nekem elég, ha valaki Kirk kapitány, vagy Fostündér avagy Gázmackó néven kommentel. Azt nem bírom, amikor a „TUDJUK KIK” nyilvánvaló tájékozatlansággal besorolnak „AZOK KÖZÉ” majd cinkosan összekacsintanak, hát, igen, igen, nem véletlen, ugye…
          Azt gondolom, hogyha valakiről tudom, hogy az uzsonnatáskámba vizelt, akkor annak adok egy pofont, én, és nem huzalt feszítek ki oda, ahol biciklizni szokott. Ha én tudok karakán egyenes csávó lenni, akkor a másik is legyen az. Vállalja magát, a véleménye mögött, vagy kussoljon. Defelbasztam magam.

          Mindegy, holnap kedd és jön az új poszt, az elektromosság témakörében. Addig is, álljunk a napra, a fény boldoggá tesz és egészséges!

          Sziasztok, köszönöm.

          Válasz
  8. corry

    Drága-jó grafit főnökúr…
    ez annyi rétegben olvaszt bele radiációs úton a havannai panel betonelemébe, hogy leírni nem bírom. Csak egy szót: Köszönöm!
    Ha már beton, köszönöm továbbá a betonkockákat is a fejbőlmegnemmondomindekszenevagykámedin. Műértettem!

    Válasz
  9. kojak

    Nagyonnagy YEAH!

    „Hogy a pendely süsse ki a szemét minden efbílyájosnak, amúgy es!”

    Válasz
  10. zótán

    Zsíros amikor ide is jut a rajzból! Köszönjünk! Hónajkutya meg az orchidás pendely kombó pedig killer!

    Válasz
  11. Dezső, a disznó

    Köszönöm a poszt! Földobta a napomat:)
    Ugyanakkor érdekes, hogy a saját gépemen hiába nézem naponta (többször is) az oldalt, nem frissül. Lehet, hogy a Napirajz érdekében a továbbiakban mindig cimborám gépéről kell megnéznem, hogy van-e fejlemény?

    Válasz
  12. Rettenetes Réz Úr

    Graffit kartács!

    Mekkell itten áll a picsam, hoty ön 1re lököttebb… É smink így szeressük. E! De hogy a tökömbe fogok röhögve vezetni?… :o)

    Válasz
  13. Beszólok!

    Király, bár nekem ez a hónaljkutya kimaradt a szocializációs folyamatomból… ugyanakkor van olyan nagynéném, akinek van olyan borzalmas virágmintás ruhája, aminek a látványa felér egy atomvillanással.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .