26 thoughts on “NÉGY ÉS FELES

 1. Szaki

  Nem értem mit rinyálnak, megvan még a fater köszörűje, pont két mozdulat ráhúzni a 118°-ot. Kevésbé igényesek kedvéért: a köszörű tálca hozzád közeli bal sarkához mutasson a fúró szára…

  Reply
   1. szaszi

    Kedves Grafit,nem akarok,győzni kell anyagi forrással,és amikor elégedetten hátradőlsz,milyen remek kis cuccom van,összefutsz valakivel,akinek háromszor malacabb lánca van,és most akarja elkölteni a háromszor drágább kétszeresét,mert nem az igazi ,- persze Te is hallod,és tényleg nem az igazi -olyankor kell húzni egy vonalat,és kiszállni belőle.
    Ezt akartam érzékeltetni,amúgy tisztelem a hobbyt,de amire termett,poroslábú nem tudja követni.
    Én pedig poroslábú vagyok ehhez.
    Ha high end-ről beszélünk
    Ha HI-FI-ről,az másabb egy kicsit.

    Reply
    1. hozé

     Nekem ez mindig furcsa volt.
     Mérnökként értem a dolgot persze, mert kell egy szint minden képpen.
     De nekem ez olyan, mintha a könyvekről beszélgetve nem a szereplőkről, cselekményről lenne szó, hanem a betűtípusról, meg a szóközről.
     Vigasztalásul megjegyezném, hogy a valaha legnagyobb példányszámban eladott jazz lemez egy hibás zongorán felvett szóló koncert. Tehát az eszköz sem volt “high end”.
     Hallotam én már mániákustól, hogy a MÜPA nem jól szól…
     Ugyan már, örülj, jogy túl vagy rajta.

     Reply
    2. Grafitember Post author

     Hát persze…. az is kérdés -itthon- hogy mi high-end és mi a hifi. Én most szedegettem össze lassacskán egy komplett angol láncot a kilencvenes évekből. Az akkori árát tekintve egy angol gyári munkás simán megengedhette magának. Mégis sokkal minőségibb hangja van, mint a kortárs magyar, lengyel, szlovák elektronikáknak, amire anno azért spórolni kellett. Ma már a cégek is alig maradtak talpon, de ezek a kütyük legendák maradtak pusztán azért mert jó rajtuk zenét hallgatni. Pedig nem high end ez, nagyon nem. De nem is egy áramvonalas muzsik center. Hát akkor mi… ? :)

     Reply
     1. szaszi

      Hozé,a hangmérnök a stúdiómunka,a rögzítés,és máris lehet fintorogni a drága cuccot hallgatva.Iszonyat pénz egy jól rögzített hordozó,lehet CD,LP de inkább orsós kivitel,mert az az igazi,a mai napig. A hibás zongora,jó rögzítéssel élmény lehet.
      Grafit,mint a Golf I GTI. ikonok,múltkor volt egy Spendor sp2 ,még a Tannoy Celestion, Heybrook HB 1korszakból 150000 ért.
      Most a Dali a kommersz high-endet 400 körül adják,jó nagy behemótok,de á…hagyjuk.
      Friss például,hogy a a hazai elitet is nézzük,egy orion HS 40 -ért -hát nem gyerek -60000 forintot kérnek.Cukrom az egekben.Tény,hogy a legjobb Orion.
      Szóval inkább “igényesebb zenehallgatásra alkalmas eszközök”-belemenni,versenyezni nem szabad,ami belefér a kasszába,de azt is az utolsó fillérig.Meghálálja,azok még javíthatók voltak,maiak már csak inkább a több millió felett.
      Én a kiegészítőkön vagyok kiborulva,az aranyozott csatlakozókon mintha nem is ónnal forrasztanának készüléken belül, az irányjelölt alja drága hangsugárzó kábelekhez.
      A csúcs,mint a fenti egy milliós az az igazi,mert természetes hanghűséget ad.
      A többi hi-fi + parasztvakítás & marketing.
      Szerintem.

      Reply
   2. szaszi

    Én meg beszopom,hogy Grafitember nevében valaki belevigyorog a pofámba,munkakezdés előtt.
    De ti ott vagytok mindenhol,nem igaz?

    Reply
  1. BRobert

   Ne bántsd az aliscás skacokat. Nekem úgy feltámasztották az erősítőmet, hogy sohasem volt olyan, mint utána. Tényleg. Jó fejek.

   Reply
   1. Grafitember Post author

    Tényleg így van. Nekem van egy Aaron erősítőm, amit ők építettek. High-end körökben eléggé megosztó híre van a márkának, amiben erősen benne vannak szubjektív dolgok is. (“jobban szól, mint….) Én nem nagyon foglalkozom vele, zenét hallgatok rajta. :) ami pedig az alisca műhelyét illeti, az tényleg nem semmi!

    Reply
    1. BRobert

     Sajnos nem volt alkalmam élőben elmenni hozzájuk, egy ismerős hozta-vitte a cuccot, de ahogy telefonon beszéltem velük, az tökéletesen meggyőzött. Amikor felhívott a faszi, és büszkeséggel vegyes nyugalommal kijelentette, hogy “Sikerült rekonstruálnunk a végfokot. Tele volt ipari hulladékkal, de kitakarítottuk belőle, most dinamikusabban szól, mint új korában.” akkor tudtam, hogy nem lehet baj. Ez kb. 10 éve volt, a cucc kiváló azóta is. Előtte 3 szerelő küzdött vele, de mindig kijött belőle a végén a füst, csak ideig-óráig volt jó.

     Reply
  1. Menyét Úr

   Hangszóró kábel lesz az, villás érintkező fejekkel. Forrasztva. Fonva, mer’ attól tisztább a cin.

   Reply
   1. Cymantrene

    El ne hidd!
    Az egy közönséges rinya (Necrophlosophagus longicoreis) bazibumm bűbájjal kezelve.
    Két ilyen simán legyak egy elefántot.

    Reply
 2. Shortest Circuit

  Akai CS-M3 deck is várja a feltámadást, Fater vette még az első művezetői fizetéséből.

  Reply
 3. stoppos

  Bakker annyira benne van a sufnihobbis életérzés. :) Amikor a nagyfater átheggesztette a fúrót, mert rossz irányba forgott. Aztán vette észre, hogy van rajta kapcsoló.

  Reply
  1. PDA_FAN

   Pedig egyszerű. Fater az éleslátásával addig élezgette a fúrókat a köszörűn, míg jó el nem baszta mindegyiket. De a négy és feleset biztosan.

   Reply
 4. PDA_FAN

  A jó kis csöves erősítő meg gyógyulgat a mester keze alatt. Továbbá EMG oszcilloszkóp a polcon figyel, a 40 MHz-es mérőfejjel az elejibe’.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.