74 thoughts on “Nenyisd 11

 1. Pingback: Nyomulunk! – RszMail Blog

 2. Rádiós

  Bánat van itt, nem rajz. A szar CC-n sem frissül a rajz, pedig ott az az egyetlen értékes jószág.. Bánat, no.

  Mi van má a rajzzal? E?!

  Reply
  1. Brrr

   kaparó: olyan nyeles eszköz, amibe egy régi típusú borotvapenge van befogva, és kiválóan el lehet vele távolítani az üvegről bármit. (akváriumban az algát, főzőlapról a ráégett cuccot, ablaküvegről a festéket vagy a fóliát)
   Ha lenne kaparója, Józsi is leszedné a fóliáját, de nincs neki.. csak hitele, amit törleszteni kell, nem kockáztatja a büntetést.

   Reply
 3. érdi

  Érdi lakosként NAGYON találónak éreztem a nem régi indexes “át tud vinni” címűt
  Gratula,
  bárcsak többen látnák ilyen jól a helyzetet

  és bárcsak többeket érdekelné is, ami van(nincs)

  Reply
   1. Brrr

    szerintem a vasárnapi zárva tartás miatt nem tud elemet venni, mert mindegyik bolt zárva. Mer’ hétközben dolgozik, és benzinkúton se adnak neki elemet vasárnap. szóval hiába nyomja a gombot, ha nincs meg a három duplaás, akkor nem megyen. :(

    Reply
   2. mrb

    Megnyomtam, nem történt semmi. Pedig elemet is raktam bele. Szerintem átverték a Mevvét és ennek még lesz követkemménye.

    Reply
 4. NTAmi

  Tisztelt Rajztársak!

  Amíg nem esik be az idei első rajz a megszokott csatornákon felül javallom szíves figyelmetekbe Graffit pár eltitkolt illusztrációját itt: http://tudtade.postr.hu/
  Bár sajnos ezek is politikai megrendelésre készültek és szégyen szemre az őket felhasználó “jogvédők” csak az első rajz alá írták ki a szerző nevét, a vonalvezetés egyértelmű, a probléma felvezetése pedig a szokásos kimagasló színvonalon történik.

  Jó egykockázást! :)
  NTAmi

  Reply
  1. lazov

   A rajzok jók. Ami a témákat illeti, saccom szerint kétharmad részüket az államnak kellene megoldania, elég nagy szégyen, hogy alapítványi meg társadalmi összefogásban kénytelenek alternatívákat keresni bizonyos anomáliákra.
   A baj csak az, hogy kis országunkban ha elindul egy egyforintos egy alapítvány felé, kb. annyi esélye van odaérni, ahol szükség lenne rá, mint amennyi adót felajánlhatsz erre a célra: egy százalék.
   Leginkább akkor tudsz adni valakinek, ha odamész és a kezébe nyomod. Ez persze tarthatatlan, nem mászkálhat el minden jótét lélek egy borsodi zsákfaluba adni egy kétszázast egy rászoruló családnak. Csak ha másokra bízod, akkor elköltik odafelé menet. Ez sajnos tapasztalat. Ismerek egy-két alapítványt ajtón belülről. Nem írom le, melyeket.
   Vannak kivételek, de kevesen, és nagyon nem hatékonyak. Ettől függetlenül minden tiszteletem az övék. Én a magam részéről eddig is és továbbra is személyesen adakozom, gerillatevékenység formájában, alapítványok nélkül. (Csak az a lényeg, hogy valakinek legyen kocsija elmenni a borsodi zsákfaluba. :-) ).
   De amúgy meg egy az egyben a társadalom nyakába varrni az egész felzárkóztatósdit úgy, hogy a balliberális adminisztráció csak még mélyebbre lökte a szegényeket, most meg ilyen oldalakon fúj felőlük a szél, az több mint pofátlan.

   Reply
  1. Béla, az állat

   Hát arra, hogy a nagy Elqúró meg a szektája új imázskampányt (sic!) indított. Újrahasznosított szlogennel (Polgári Magyarország), nyomulnak és csináltak egy halom klippet, melyekben a párt arcai egy engedély nélkül felhasznált dalra (The Clash: Should I stay…) menőznek színes gitárokkal. A punkzene, mint a polgári értékek megjelenítője, agyrém.

   Reply
 5. Joska

  Ez a legutóbbi indexes rajzod eléggé fogalmatlan lett!
  Kicsit unom már ezt a cikket linkelgetni, de úgy látszik, muszáj, hogy az ország északi felében is felfogják, mi van Délen. http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ezrevel_csecsemovel_fagyos_vizen_at_jonnek_a_koszovoiak_a_zoldhataron/2417002/
  Tessék, volt, aki “ment oda ki”. “Igazi újságírás, munka, meg minden.” Valami, amivel az indexnél soha nem fogsz találkozni!

  Ui.: Kár, hogy az indexes rajzokat nem lehet kommentálni.

  Reply
  1. dani

   Mi az, hogy fogalmatlan? Ne zavarjon, hogy neked nem esett le, hogy a királyi médiára vonatkozik az utalás, mivel most ezt kell nyomatni (“be kell reteszelni az ország ajtaját”).
   “hogy az ország északi felében is felfogják, mi van Délen.” kicsi é, nagy D, cizellált bunkópestizés/bunkómiskolcozás, grat. Szó nem volt a rajzban arról, hogy mi folyik ott délen.

   Reply
  2. Brrr

   ha jól tudom, azok a rajzok “megrendelésre” készülnek, de javítsatok ki, ha tévedek.. És persze, mindegyik vicc, nem tényanyagra épül, kifigurázás, móka. és mindenki tudja, hogy valójában nem úgy mennek a dolgok, ahogy a rajzon.

   Reply
   1. Nigga brotha

    Hogy a fénymásolós rajzon kicenzúráztatott Habó Nyárpi neve, e!
    Nem tényanyagra épül, e!
    Ártatlanság vélelm, e!

    Reply
  3. Dodó

   Az indexes rajz nem arról szól, hogy Grafit szerint nem jönnek át a határon, hanem hogy a (köz)média nem tájékoztat korrekten (sem erről, sem másról, ami azt illeti) és híján van szakmai képességnek-etikának is. Érted a külöbséget?

   Ha nem így van, javítson ki a szerző.

   Reply
  4. lazov

   Ízi öcsém… nem hülye a Grafit, a rajzot meg Rogánról rendelték meg, illetve a kormánypárti média (mű)fogásairól… nem az általános magyar újságírást akarta cinkelni. Félreértetted. Van ilyen. Nó para.

   Reply
 6. Raszta

  Azt vettem észre hogy nincs FB-s tetszikelhető oldal.
  Szuper volna ha a közösségi médiában is feltudnám vállalni a rajongásomat a Grafitember művei iránt.

  Csak így tovább! köszi a rajzokat évek óta hozza a napi nevetést az életembe!

  Reply
 7. NTAmi

  A szálakat elvarrni felesleges!
  A Napirajz sose volt kötelezően lineáris teleregény, így kifütyülni se fogunk ha legközelebb géptetőn glettelő gekkót teszel ide a medve helyett. Ez senem pártkocka, senem index ahol megrendelik a témat.
  Ide Jöjjön aminek Jönnie Kell! Az ami épp kikivánkozik Belőled. Épp úgy mint régen: Szürreál, Vér Vér Pina Erőszak vagy valami egészen más mert épp kistraktort volt rajzolni kedved – pisztránggal…
  A törzsközönség azért jár ide mert jól látod a dolgok mélyét és hozod a snitteket a saját életükből, a környezetükből. Az itteni “megrendelők” -szigorúan macskakörömben- igazából arra kíváncsiak amit épp látsz illetve amit ez kihoz belőled. A medvés történet meg ha fekszik egy-két évet, hát részemről le van szarva…

  Reply
  1. scz

   Pontosan így van.

   Jók az indexes rajzok, de sokszor látszik, hogy nem a saját ötletét dolgozza fel, hanem megmondják, hogy most erről kellene valami frappáns rajz.

   És így nem lesz Deutz-traktoron jobbkezesre készülő pisztráng, se ballonból csíkban hugyozó plázacica, hogy e puletto dá ájjá e!

   Reply
   1. cistron

    Legyen ellenvélemény is, nekem igenis kell a folytatás (befejezés-sicc)! :)
    De abban egyetérthetünk, hogy tudok várni fél évet a következő kockára :)

    Reply
    1. NTAmi

     A következő kockára így is vársz rossz esetben fél évet. Viszont én valahogy úgy érzem mintha Grafit nem merné/akarná már azokat a füzet sarkára készült pillanatait ide betenni ellentétben a régi napirajzzal ahol még fax maradékra firkantott szösszenet is simán jöhetett (és szerencsére jött is).
     Lehet már annyira sok mindenre kell neki az erő -hisz bringát készít, bérrajzol és családapa, hogy egyszerűen ezek a kis lopott pillanatokban készült rajzok már nincsenek is. Csak az van amikor leül, nekidurálja magát és deklaráltan ide rajzol valamit. Ekkor viszont már lesz történet szervezés, körök a medvével, középsávos rajzfogyasztóra optimalizálás és összsségében nem feltétlen kellemes szájíz. Mert mindezzel ez a régen roppant szórakoztató és a feszültséget levezető dolog is sima munkává silányult.

     Persze a fentiek szigorúan az én képzelgéseim és egyátalán nem kell komolyan venni.

     Reply
     1. Pedighát

      Pedighát nagyon is beletaláltál. Talán csak egy mondat következik még belőle: így lesz a kötelesség kerüléséből kötelesség.

      Mi pedig, ős- és törzsrajongók, junkiek vagyunk, napirajz-függők, és még ezt is megbocsátjuk, bármit, csak legyen *anyag*, legyen következő snitt, amivel belőhetjük magunkat.

      Én asszem napirajz junkie vagyok, így belegondolva. Már az sem számít, ha félévente kapok csak új adagot, csak kapjak. Még az is jobb, mint a soha többé soha. Az nem lehet, ugye?

      Reply
 8. Joska

  Szeretném kérdezni, hogy mi a helyzet az archívummal, mert az első évek rajzai, vagyis pont a legnagyobb klasszikusok, nem elérhetők.

  Reply
 9. Szunyog

  Mi az a negyedk kockán? Csak nem piros csizma és csíkos zokni az ajándékoknak…
  Mikulásra jön az új epizód? Bárhogy is legyen, köszönjük Grafit.

  Reply
 10. Brrr

  Azért azt figyelitek, hogy Medve milyen szókinccsel nyűgözi le a közt? :)
  Ez most ilyen “akkor arc vagyok, hogy meg sem kell szólalnom”?

  Reply
 11. matyaj

  A Kurglis detonátort Távirányítósra cserélni nagy technológiai malőr lehet!

  Annyi, hogy a comedin a Furikos-Fószer az ÜT!!!

  (lemegyek holnap a kondiba egy talicskányi ganéllyal) néznének…

  Reply
 12. Geddy

  Könnyűzenei felvételeket tartalmazó kiadvány megjelentetése, valamint ezek élőszereplős nyílt színi előadása tényleg ennyire jövedelmező lehet?

  Reply
 13. fizikus

  “Feszültség? Hány amper?”

  Nem csoda, hogy Tibi odasózott, ezért én is ütnék, de még egy félévi bukta is befigyelne…

  Reply
 14. Youkai

  Bányász Laci akkora sallert kapot a szóviccért, hogy nem csak a gumicsizmából, de a kötött zokniájából is kiesett…meg a képből is … Miért van olyan érzésem, hogy a pisztrágnak kirobbantják a segge alól a tavat ?

  Reply
 15. Grafitember Post author

  Elvarrom a szálakat, aztán jönnek a szép, oldszkúl dolgok, végre, benőtt a fejem lágya, illetve dehogy.
  Talicskával dehonesztáld, bazmeg! Jövök…

  Reply
  1. tamsa

   örvendezünk az elvarrásnak is a nagy feszültség végett meg az oldszkúlnak is mert valahol le kell vezetni… 8) köszönjük Grafit!

   Reply
  2. Cymantrene

   Hát remélem is, hogy nem kell alkáli elem a távirányítóba, hanem arra a kis időre a cinkpoharas is kibírja megfolyás nélkül.
   Fojtogató izgalommal várom a folytatást!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.