74 thoughts on “Nenyisd 11

 1. Visszajelzés: Nyomulunk! – RszMail Blog

 2. Rádiós

  Bánat van itt, nem rajz. A szar CC-n sem frissül a rajz, pedig ott az az egyetlen értékes jószág.. Bánat, no.

  Mi van má a rajzzal? E?!

  Válasz
 3. lazov

  Az Indexen a „Józsinak nincs” posztban nem értem a poént. Mi az a kaparó?
  Köszi a segítséget.

  Válasz
  1. Brrr

   kaparó: olyan nyeles eszköz, amibe egy régi típusú borotvapenge van befogva, és kiválóan el lehet vele távolítani az üvegről bármit. (akváriumban az algát, főzőlapról a ráégett cuccot, ablaküvegről a festéket vagy a fóliát)
   Ha lenne kaparója, Józsi is leszedné a fóliáját, de nincs neki.. csak hitele, amit törleszteni kell, nem kockáztatja a büntetést.

   Válasz
 4. Joska

  Az indexen szándékosan hiányzik egy szöveg, vagy ki van cenzúrázva? (‘Etetni kell a népet’)

  Válasz
 5. érdi

  Érdi lakosként NAGYON találónak éreztem a nem régi indexes „át tud vinni” címűt
  Gratula,
  bárcsak többen látnák ilyen jól a helyzetet

  és bárcsak többeket érdekelné is, ami van(nincs)

  Válasz
   1. Brrr

    szerintem a vasárnapi zárva tartás miatt nem tud elemet venni, mert mindegyik bolt zárva. Mer’ hétközben dolgozik, és benzinkúton se adnak neki elemet vasárnap. szóval hiába nyomja a gombot, ha nincs meg a három duplaás, akkor nem megyen. :(

    Válasz
   2. mrb

    Megnyomtam, nem történt semmi. Pedig elemet is raktam bele. Szerintem átverték a Mevvét és ennek még lesz követkemménye.

    Válasz
 6. NTAmi

  Tisztelt Rajztársak!

  Amíg nem esik be az idei első rajz a megszokott csatornákon felül javallom szíves figyelmetekbe Graffit pár eltitkolt illusztrációját itt: http://tudtade.postr.hu/
  Bár sajnos ezek is politikai megrendelésre készültek és szégyen szemre az őket felhasználó „jogvédők” csak az első rajz alá írták ki a szerző nevét, a vonalvezetés egyértelmű, a probléma felvezetése pedig a szokásos kimagasló színvonalon történik.

  Jó egykockázást! :)
  NTAmi

  Válasz
  1. lazov

   A rajzok jók. Ami a témákat illeti, saccom szerint kétharmad részüket az államnak kellene megoldania, elég nagy szégyen, hogy alapítványi meg társadalmi összefogásban kénytelenek alternatívákat keresni bizonyos anomáliákra.
   A baj csak az, hogy kis országunkban ha elindul egy egyforintos egy alapítvány felé, kb. annyi esélye van odaérni, ahol szükség lenne rá, mint amennyi adót felajánlhatsz erre a célra: egy százalék.
   Leginkább akkor tudsz adni valakinek, ha odamész és a kezébe nyomod. Ez persze tarthatatlan, nem mászkálhat el minden jótét lélek egy borsodi zsákfaluba adni egy kétszázast egy rászoruló családnak. Csak ha másokra bízod, akkor elköltik odafelé menet. Ez sajnos tapasztalat. Ismerek egy-két alapítványt ajtón belülről. Nem írom le, melyeket.
   Vannak kivételek, de kevesen, és nagyon nem hatékonyak. Ettől függetlenül minden tiszteletem az övék. Én a magam részéről eddig is és továbbra is személyesen adakozom, gerillatevékenység formájában, alapítványok nélkül. (Csak az a lényeg, hogy valakinek legyen kocsija elmenni a borsodi zsákfaluba. :-) ).
   De amúgy meg egy az egyben a társadalom nyakába varrni az egész felzárkóztatósdit úgy, hogy a balliberális adminisztráció csak még mélyebbre lökte a szegényeket, most meg ilyen oldalakon fúj felőlük a szél, az több mint pofátlan.

   Válasz
  1. Béla, az állat

   Hát arra, hogy a nagy Elqúró meg a szektája új imázskampányt (sic!) indított. Újrahasznosított szlogennel (Polgári Magyarország), nyomulnak és csináltak egy halom klippet, melyekben a párt arcai egy engedély nélkül felhasznált dalra (The Clash: Should I stay…) menőznek színes gitárokkal. A punkzene, mint a polgári értékek megjelenítője, agyrém.

   Válasz
 7. A Béla

  Hogy a Grabovoj-számokról lehetne valami vitriolosat, mert számos hülye van már a zinterneten?

  Válasz
 8. latogato

  Remélem Grafitember befejezi a medvés sztorit, túl hosszú és túl jó ahhoz hogy félbemaradjon.

  Válasz
 9. Joska

  Ez a legutóbbi indexes rajzod eléggé fogalmatlan lett!
  Kicsit unom már ezt a cikket linkelgetni, de úgy látszik, muszáj, hogy az ország északi felében is felfogják, mi van Délen. http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ezrevel_csecsemovel_fagyos_vizen_at_jonnek_a_koszovoiak_a_zoldhataron/2417002/
  Tessék, volt, aki „ment oda ki”. „Igazi újságírás, munka, meg minden.” Valami, amivel az indexnél soha nem fogsz találkozni!

  Ui.: Kár, hogy az indexes rajzokat nem lehet kommentálni.

  Válasz
  1. dani

   Mi az, hogy fogalmatlan? Ne zavarjon, hogy neked nem esett le, hogy a királyi médiára vonatkozik az utalás, mivel most ezt kell nyomatni („be kell reteszelni az ország ajtaját”).
   „hogy az ország északi felében is felfogják, mi van Délen.” kicsi é, nagy D, cizellált bunkópestizés/bunkómiskolcozás, grat. Szó nem volt a rajzban arról, hogy mi folyik ott délen.

   Válasz
  2. Brrr

   ha jól tudom, azok a rajzok „megrendelésre” készülnek, de javítsatok ki, ha tévedek.. És persze, mindegyik vicc, nem tényanyagra épül, kifigurázás, móka. és mindenki tudja, hogy valójában nem úgy mennek a dolgok, ahogy a rajzon.

   Válasz
   1. Nigga brotha

    Hogy a fénymásolós rajzon kicenzúráztatott Habó Nyárpi neve, e!
    Nem tényanyagra épül, e!
    Ártatlanság vélelm, e!

    Válasz
  3. Dodó

   Az indexes rajz nem arról szól, hogy Grafit szerint nem jönnek át a határon, hanem hogy a (köz)média nem tájékoztat korrekten (sem erről, sem másról, ami azt illeti) és híján van szakmai képességnek-etikának is. Érted a külöbséget?

   Ha nem így van, javítson ki a szerző.

   Válasz
  4. lazov

   Ízi öcsém… nem hülye a Grafit, a rajzot meg Rogánról rendelték meg, illetve a kormánypárti média (mű)fogásairól… nem az általános magyar újságírást akarta cinkelni. Félreértetted. Van ilyen. Nó para.

   Válasz
 10. Raszta

  Azt vettem észre hogy nincs FB-s tetszikelhető oldal.
  Szuper volna ha a közösségi médiában is feltudnám vállalni a rajongásomat a Grafitember művei iránt.

  Csak így tovább! köszi a rajzokat évek óta hozza a napi nevetést az életembe!

  Válasz
 11. tm

  Boldog Új Évet Grafit! Azt kívánom magamnak, hogy legyen elég időd és kedved folytatni ezt az oldalt is.

  Válasz
 12. NTAmi

  A szálakat elvarrni felesleges!
  A Napirajz sose volt kötelezően lineáris teleregény, így kifütyülni se fogunk ha legközelebb géptetőn glettelő gekkót teszel ide a medve helyett. Ez senem pártkocka, senem index ahol megrendelik a témat.
  Ide Jöjjön aminek Jönnie Kell! Az ami épp kikivánkozik Belőled. Épp úgy mint régen: Szürreál, Vér Vér Pina Erőszak vagy valami egészen más mert épp kistraktort volt rajzolni kedved – pisztránggal…
  A törzsközönség azért jár ide mert jól látod a dolgok mélyét és hozod a snitteket a saját életükből, a környezetükből. Az itteni „megrendelők” -szigorúan macskakörömben- igazából arra kíváncsiak amit épp látsz illetve amit ez kihoz belőled. A medvés történet meg ha fekszik egy-két évet, hát részemről le van szarva…

  Válasz
  1. scz

   Pontosan így van.

   Jók az indexes rajzok, de sokszor látszik, hogy nem a saját ötletét dolgozza fel, hanem megmondják, hogy most erről kellene valami frappáns rajz.

   És így nem lesz Deutz-traktoron jobbkezesre készülő pisztráng, se ballonból csíkban hugyozó plázacica, hogy e puletto dá ájjá e!

   Válasz
   1. cistron

    Legyen ellenvélemény is, nekem igenis kell a folytatás (befejezés-sicc)! :)
    De abban egyetérthetünk, hogy tudok várni fél évet a következő kockára :)

    Válasz
    1. NTAmi

     A következő kockára így is vársz rossz esetben fél évet. Viszont én valahogy úgy érzem mintha Grafit nem merné/akarná már azokat a füzet sarkára készült pillanatait ide betenni ellentétben a régi napirajzzal ahol még fax maradékra firkantott szösszenet is simán jöhetett (és szerencsére jött is).
     Lehet már annyira sok mindenre kell neki az erő -hisz bringát készít, bérrajzol és családapa, hogy egyszerűen ezek a kis lopott pillanatokban készült rajzok már nincsenek is. Csak az van amikor leül, nekidurálja magát és deklaráltan ide rajzol valamit. Ekkor viszont már lesz történet szervezés, körök a medvével, középsávos rajzfogyasztóra optimalizálás és összsségében nem feltétlen kellemes szájíz. Mert mindezzel ez a régen roppant szórakoztató és a feszültséget levezető dolog is sima munkává silányult.

     Persze a fentiek szigorúan az én képzelgéseim és egyátalán nem kell komolyan venni.

     Válasz
     1. Pedighát

      Pedighát nagyon is beletaláltál. Talán csak egy mondat következik még belőle: így lesz a kötelesség kerüléséből kötelesség.

      Mi pedig, ős- és törzsrajongók, junkiek vagyunk, napirajz-függők, és még ezt is megbocsátjuk, bármit, csak legyen *anyag*, legyen következő snitt, amivel belőhetjük magunkat.

      Én asszem napirajz junkie vagyok, így belegondolva. Már az sem számít, ha félévente kapok csak új adagot, csak kapjak. Még az is jobb, mint a soha többé soha. Az nem lehet, ugye?

      Válasz
 13. Joska

  Szeretném kérdezni, hogy mi a helyzet az archívummal, mert az első évek rajzai, vagyis pont a legnagyobb klasszikusok, nem elérhetők.

  Válasz
 14. Nedudki

  Basszus. Muszáj a zindexen állandóan fos politikai vicceket tolni…? Ráadásul hülyeségeket beszélni…? Grrr.

  Válasz
 15. Szunyog

  Mi az a negyedk kockán? Csak nem piros csizma és csíkos zokni az ajándékoknak…
  Mikulásra jön az új epizód? Bárhogy is legyen, köszönjük Grafit.

  Válasz
 16. Brrr

  Azért azt figyelitek, hogy Medve milyen szókinccsel nyűgözi le a közt? :)
  Ez most ilyen „akkor arc vagyok, hogy meg sem kell szólalnom”?

  Válasz
 17. matyaj

  A Kurglis detonátort Távirányítósra cserélni nagy technológiai malőr lehet!

  Annyi, hogy a comedin a Furikos-Fószer az ÜT!!!

  (lemegyek holnap a kondiba egy talicskányi ganéllyal) néznének…

  Válasz
 18. Geddy

  Könnyűzenei felvételeket tartalmazó kiadvány megjelentetése, valamint ezek élőszereplős nyílt színi előadása tényleg ennyire jövedelmező lehet?

  Válasz
 19. fizikus

  „Feszültség? Hány amper?”

  Nem csoda, hogy Tibi odasózott, ezért én is ütnék, de még egy félévi bukta is befigyelne…

  Válasz
 20. Youkai

  Bányász Laci akkora sallert kapot a szóviccért, hogy nem csak a gumicsizmából, de a kötött zokniájából is kiesett…meg a képből is … Miért van olyan érzésem, hogy a pisztrágnak kirobbantják a segge alól a tavat ?

  Válasz
 21. bzbz

  Nono Grafit, ezmeg mijenmá’, ez, hogy itten magadnak elsőzől, E!
  Ezért Tengiz, minimum!
  :)

  Válasz
 22. Grafitember Szerző

  Elvarrom a szálakat, aztán jönnek a szép, oldszkúl dolgok, végre, benőtt a fejem lágya, illetve dehogy.
  Talicskával dehonesztáld, bazmeg! Jövök…

  Válasz
  1. tamsa

   örvendezünk az elvarrásnak is a nagy feszültség végett meg az oldszkúlnak is mert valahol le kell vezetni… 8) köszönjük Grafit!

   Válasz
  2. Ardó

   De azér’ az oldszkúl dolgok közt egy – egy váratlanul felbukkanó medvésnek is fogunk ám örülni!

   Válasz
  3. Cymantrene

   Hát remélem is, hogy nem kell alkáli elem a távirányítóba, hanem arra a kis időre a cinkpoharas is kibírja megfolyás nélkül.
   Fojtogató izgalommal várom a folytatást!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .