34 thoughts on “AZZAL A SZÖVEGGEL

 1. Nincs rólam illegális tartalom a neten

  Egyébként hogyan mondják svábul, hogy tizenévesek szövegelését a hozzájárulásuk nélkül felhasználni dalszöveghez nem pedofília?

  Válasz
 2. rejtelmesrengeteg

  Az első még elég kobzos dal, a második már legfeljebb dallamában hajaz rája. Gondolom más közönség igényeit kielégíteni született a két verzsön.

  Válasz
 3. Kryptozoon

  Viszont az „áldogáll”, az inkább lehetne „álldogál”, akkormá’. Helyesebb úgy.

  Válasz
 4. Gejza

  Őszintén remélem, hogy a két művészúr nem tervez közös koncertet, mert élvezhetőségét tekintve mind az „Ulrich szappanja”, mind a „Gudrun belei” valahová a mentolos-mákos birkapacal és a szalonsör között húzódó tartományra értékelhető.

  Válasz
   1. Gejza

    A mentolos-mákos birkapac(c)al számos baj van, a mentol kezdve egészen addig, hogy a mák mindig bemennek a fogaim közé. Meg egyébként is, akinek akár csak egy marha is van, az inkább abból pacal magának.

    Válasz
 5. frocsog

  Zseniális. Az angol (nincs ellenükre a meleg sör) metál, azaz fém-bárdok ale-ét nem vehetik el! Majd par ipán távoznak.

  Válasz
  1. Gejza

   Jól látja, kolléga!

   Mivel a hangszer nyaka nem sima (végtelenszer diff.ható) átmenettel kapcsolódik a testéhez, hanem a vonalvezetésnek enyhe törése van, ezért bizony, bizony, valóban lanttal van dolgunk. Az elektromos voltát (mármint nem Alessandro mestert) illetően viszont még további kutatásokra lenne szükség, hiszen a hangszert a tyúkládával összekötő valami lehet ugyan főkábel, de a kor szokásainak technikai szokásai alapján fókabél is.

   Mindenesetre valóban egy igazi ritkaságnak lehettünk itt tanúi, ami talán félúton helyezkedhet el az elektromos gitár és őse, a delejes koboz között.

   Válasz
  2. Bozótdisznó

   …ráadásul D’Addario húrokkal (ld matrica, a csodafű meg a makelovenotwar között. Sőt, még potik is vannak rajta, bár a piköpöt nem látom. Lehet, hogy belsőmikrofonos, bár az nem az igazi.
   Amúgy rejtély, honnan veszik a wattokat, talán izmos, helybeli parasztlegények hajtják a dinamót a másik szobában (mondjuk, az is még többszáz év, Ányos barátig – na jó, Siemens-ig)

   Válasz
   1. Putyur

    Az erősítő meghajtásához szükséges wattokat a hangfalba börtönzött háziszárnyas szolgáltatja: a szárnyainak verdesésével keltett légáram apró szélkereket hajt meg, mely egy miniatűr dinamó által termeli a szükséges delejt.

    Válasz
   2. Veszett Hörcsög

    – Anyu, anyu! Képzeld, feltaláltam a dinamót!
    – Tudom, tudom, Ányos…!

    Válasz
 6. Zfor

  Hogy ez olyasféle variáns mint a

  „Ég a napmelegtől a kopár szík sarja,
  Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta;”

  mega

  „Ég a napmelegtől a kopár sík szarja,
  Redves faszát Toldi biz’ igen vakarja.”

  Nekem speciel a második variáns jobban tetszik.

  Illetve hogy, lehetne-e esetleg egy bővebb kifejtést kérni Gudrun huncut szappanjáról?

  Válasz
 7. Gino761

  Miért van az, hogy a szöveg a Cseh Tamás nevű nagyobbatka hangján penderül dobhártyámon keresztül agyvelőm sűrűjébe?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .