36 thoughts on “KÜLDTEM NEKED

 1. Dhcwll1

  Imádom, amikor hosszasan, és fájdalmasan csinálok valamit, amit nem lehet megismételni, és aztán kiderül hogy senki se figyelt (mint ahogy ebben a rajzban is történt)

  Válasz
 2. almafa

  Egy kapcsolati apátia témájú rajz alatt nehéz elvonatkoztatni.

  Meg nem is éreztem viccesnek.
  Van aki már túl van rajta,van akinek még hátravan,a többiek a végén örülhetnek ha elkerülte őket.

  Válasz
  1. Edward

   A shell az olajipari kisbefektetők nagyranőtt ligája. A gél az eredeti tibortelepi anyag, amit a csalitban összerántott és a féligcsócsált-eldobott gyümölcsök vegyített nászából származtat a magasfizika lepárlás árán. Egy valamirevaló benszülött tibortelepi lány – mint Tiborné – soha, de SOHA nem rakatna az ujjai végére pályinka-alapanyagot. Én kérem ki magamnak. A pálinka nevében. Mert a becsületet már elittuk.

   Válasz
 3. A Gádor I

  én még sosem küldtem számot a rádióban. olyan sok rádió van, lehet, hogy félremegy. körmösnél mit hallgatnak?

  Válasz
 4. Grafitember

  Úgy az egész politizálást szerintem -itt-abba lehet lassan hagyni. Szerintem egyébként válogatottan jó közönségem van és szerencsésnek érzem magam emiatt, de az szerintem elvitathatatlan, hogy ritka fos állapotban van a társadalmunk, rottyon vagyunk mind, tehát nem feltétlenül van a toleranciánk, türelmünk és befogadókészségünk azon a szinten, hogy építő párbeszéd alakuljon ki minden alkalommal. A kinyilatkoztatásoknak és párhuzamosan a sértődéseknek rengeteg más felülete van, nem muszáj itt is. Persze, ha kijön, akkor jöjjön, én ki fogom engedni ide, de elgondolkodtató, hogy egy tök ártatlan párkapcsolati (vagy bármilyen témájú) rajz alatt megérkezünk oda, hogy közélet, és bazmeg.

  Válasz
  1. rejtelmesrengeteg

   Méreg a politika, én mondom, ha már egy klasszikus stílusú napirajz alatt is ennyire elszabadulnak tőle az indulatok.

   Válasz
 5. Dávid

  Jó magyar szokás szerinti egymás torkának esés előtt kéretik észrevenni, hogy mindkét szereplő egyaránt kritizálva lett a rajzban, nincs itt egész nap dolgozó nő vagy egész nap dolgozó férfi, hanem egy szétesett, elidegenedett, magányos társadalom van, egymáshoz való kapcsolódás nélkül.

  Válasz
  1. Sneci

   Én mondjuk azt vártam az elmúlt hetek alapján, hogy az ebben a cikkben szereplő házaspár (https://kepmas.hu/hu/nyitott-kalitkaban-interju-varga-judittal-es-magyar-peterrel ), akik a cikk megjelenése időpontjában valójában már hónapok óta külön éltek (https://hvg.hu/360/20240212_varga_judit_magyar_peter_valas_rogan_antal_fidesz_ner ), önkritikát gyakorolnak, és bevallják, hazudtak, és megvezették az olvasókat.
   Helyett. Sz@r érzés: azt gondoltam 2020-ban, amikor a cikket olvastam, szégyellni kellene magamat azért, mert a prekoncepciómban ők csak egy kirakatcsalád voltak, de nem, hiszen egy katolikus újságban párban beszélnek „őszintén” magukról. Meg hogy Grafit is téved egy évvel később (https://telex.hu/napirajz/2021/01/29/jo-benyomast ), hogy szakaggyon’ meg. Majd négy év múlva kiderül, egynagy@. Grafit nem tévedett, nekem meg nem kellett volna szégyellni magam.
   Rohadtul zavar az álszentség, na. És akik engem vagy a családom kritizálták eddig, mindig a konzervatív (Grafit szavával : maradi) irányból tették, ahol a korábbi kommentemben leírt életforma dívik. Ahol a hazaérkező Tibor TV-sör-vacsora-hoppáré, és Klára nem azért jár műkörmöshöz és van a kezében turis ruha, mert igénytelen, hanem mert Tibor a fizetésnem kis részét amúgy elissza, Klára meg oda menekül, ahová tud, és ha az a műkörmös egy ezeröccá’ forintos géllakkért, akkor az egy ezeröccá’ forintos géllakk, és kész, és két órán keresztül nem arra gondol, bárcsak Tibor ma elaludna a TV-sör után, és akkor se vacsoráról, sem a hoppáréről nem kell gondoskodnia a három gyereken túl.
   Sz’al ennyike.

   Válasz
   1. Béla, az állat

    Mi a cukros faszért kell paywall-os HVG cikket belinkelni, meg aktuálpolitikai megfejtést fosni egy napirajz alá, bazdmeg?!? Azért jövünk ide, hogy ezt a szarszagú, agyrohasztó, elviselhetetlen közéletünket legalább néhány szájbakúrt másodpercre elfeledhessük és jót nevethessünk a nyomorunkon. De neeeeeem, nem lehet nyugtunk már sehol, mindig ide kell találnia valakinek, hogy beleszarjon a ventilátorba, hát a fasz ki van már, komolyan mondom.

    Válasz
 6. Béla, az állat

  Oldszkúl napirajz fíling, jee!

  Mondjuk azt nem értem, minek kell még az itteni kommentszekcióban is egymás torkának esni?

  Válasz
 7. Edward

  Én hallgattam azt a számot. Úgy szólt:
  “Munka nélkül a szobában felejted a bút,
  Körbenézel minden zárva, nincs semmi kiút.
  Nincsen lóvé, nincsen élet, itthon meg a család éget:
  Ez az élet oly nehéz.
  Műkörmöshöz jár az asszony, viszi a pénzt a fodrász szalon,
  De ha mindezt számon kéred, vadlón mondja: “csakis érted”.,
  Ez az élet oly nehéz…

  Válasz
 8. Rövid Zárlat

  A koma most kicsit irígy a dürhővölgyi előemberre, régen nem volt ilyen romantikázás, számküldés rádióban, Moonlight Shadow, eszemfaszom. Lecsaptad a csajt és hazavitted.

  Válasz
 9. NTAmi

  PS:
  Jobban bele gondolva Tibor valoszinuleg a Beatrice-tol az Azok a bolddok szep napok cimu szamot kuldhette.

  Válasz
 10. NTAmi

  Kuldott de minek!?
  Ez a kapcsolat utolso elotti fazisa. Ezt kovetoen Tibor levonja a kovetkeztetest, hogy a Gebicsben tobbre ertekelik a jelenletet meg ugy is ha szamot se kuld. Innentol kezdve nincs megallas es a pult tamasztasa a csao kistaskaval a hona alatt lesz a nap fenypontja.
  Es a Gebicsben meg meleg is lesz.

  Válasz
  1. Sneci

   Férfisors…remélem ez irónia volt. Nekem tele a t@k@m azzal a narancssárga konzervatív felfogással, hogy a férfi 8-16 között dolgozik, hazamegy, TV-sör-vacsora-hoppáré, a nő meg 8-16 között dolgozik, aztán mosás-takarítás-gyereknevelés-főzés-alzheimeresanyósgondozás-könyvelés(csekkek-díjak-anyámkínja)-közösképviselővelüvöltözés-szülőiértekezlet-farsangijelmezkészítés-éjjelmégonlinemunka, de közben előtte azé’ minimum befigyeljen egy bl@wj@b (á la Gwyneth Paltrow, Sliding Doors, híres éttermi jelenet). Szóval Grafit szerintem most a tipi fissi ungarise übermens-t ábrázolta.
   Vagy nem, de akkor megírja ;-)

   Válasz
   1. PDA_FAN

    Nem tudom, hogy kerül ide a narancssárga, de jól láthatóan (mű)körmösnél volt a drága nej, ami nem feltétlen azt az életvitelt tükrözi, amit drámai részletességgel ecseteltél. A jelenetben szereplő ruhák vizsgálata is azt sugallja, hogy a körömépítő szakmunkás meglátogatása mellett sikerült a butiksoron is akciós rongyokat zsákolni – mindezt munkaidőben. Tehát a szocialista életpályamodellt követő asszony vagy valójában nem dolgozik, vagy olyan alibi melóhelye van, ahol még élnek a későkádárkori munkahelyi szokások.

    Válasz
   2. Grafit

    Sajnos nem csak narancssárga és konzervatív felfogás ez, inkább a maradi szót használnám. Ha muszáj lenne valamit használni.

    Válasz
   3. Begyowsky

    nem ungarisse az, hanem középosztálybeli világpolgár. bármely haladó társadalomban megtalálod.

    Válasz
  1. almafa

   A szőrös meleg vizes palack tett még egy indokolatlan lépést, de a mama már új ruhával,új körömmel készül az új randira.
   Ha nem jön össze marad a társas magány,vagy valami megoldás.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .