32 thoughts on “MAGOZZSÖMLE

 1. Rádiós

  Több mint harminc esztendeje gyűjtök katonai rádiókat. Bármelyik, hatvanas években gyártott szovjet R-326 vagy második világháborús német (szellemileg igényteleneknek: náci) Torn e.B (Berta) leveri bármelyik mai polgári zsebméretű/telefonba épített RH vevőt. Nem azért, mert még csöves, hanem azért, mert a fizikát nem lehet megizélni. Azaz a tisztességes méretű LC-kör alapkövetelménye az érzékeny vételnek.

  Egy kiváló és érzékeny RH vevő nem véletlenül súlyos és akkora, amekkora, illetve van tele tekercsekkel. A szarság meg hiába akkora, mint egy lóizé vagy egy gyufás skatulya, ha a bemenet után kondi majd IC látható, egy kalap szamócát nem ér az egész.

  Reply
  1. Rádiós

   Ezért van az, hogy én egy 1,2 méteres ún. Kulikov-antennával hallgatom az R-326-on, az R-399-en vagy valamelyik magyar világháborús lomhalmon 7.435 kHz-en esténként a pekingi magyar adást (!) – míg más meg egy modern szarral is képtelen befogni Soltot vagy Lakihegyet. (Utóbbi helyen ugyan a “szivarból” ma már más dől az éterbe, de maradjunk ennél, mert ezt szoktuk meg.)

   Reply
    1. PDA_FAN

     Szép kollekció, gratula. Nekünk még tanonc korunkban azt mantrázták az EMG-ben meg a BRG-ben, hogy a magyar ipar látja el rádiótechnikával a Varsói Szerződést, de sejthető, hogy a szovjet rádiógyártás mellett a magyar csak csepp volt a tengerben.

     Reply
 2. Subidu

  Én szimpatizálok kalapúrral. Kb ilyen fejem van nekem is egy ideje. Tudnillik mindenki egy phasz. Hát a legtöbben. Körbevesznek, fuldoklok szellemileg.
  De amikor nálam is eltalálja a kupac pékárut hibátlanul darabra ránézésre, ott azért megrogyok. Pláne mikor már én se tudom mennyit raktam zacskóba.

  Reply
 3. Zozó

  Azért Kalap Jágeci elvtárs is nagyot dimenziózott, amikor kiugrott magozzzzsömléért, ő még a Tervhivatalba jár, Bessenyei-hangon röffen rá Ibikére, hogy megint összeakasztotta a vadonat írógépben a kalapácsokat, trafikban két pakli Kossuthot+gyufát kér, otthon, miután az asszonyt “Eridj, fiacskám, most leeresztem a gőzt!” utasítással vasalásra kárhoztatta, VT Diadal rádióján esti slágerkoktélt hallgat. A felhőtáras infovilághoz kínjában trágársággal próbál alkalmazkodni, miközben a Wallace & Gromit arctornádót átélő pénztáros inkább a transzcendens erőkhöz folyamodik.

  Reply
  1. Béla, az állat

   Tezsvírem, meg ne haragudjál már rám, de tévedésben vagy erőst!
   Kérlek alássan, ez a Kolompár Lali bá’, a prímás, a Mátyás pincéből!
   Eztet bármelyik rajkó megmondja neked, temeráv!

   Reply
  2. PDA_FAN

   Lehet, hogy a Diadalon (varázsszemes változat!) hallgat, de hogy slágerkoktélt nem hall, az szinte biztos. A nyomorult digi rádió miatt középhullámon már szinte csak fehérzaj van, URH-t meg a készülék még nem tud. Faternak kénytelen voltam webrádiót venni évekkel ezelőtt, mert a vagány világvevője már szart se ért.

   Reply
   1. Zozó

    Kalap Úr (Józsa Imre Garrison “haverja”, az ő feledhetetlen hangján), onnan jött, ahol még zsúfolt az AM sáv :D . Sőt, este 6-kor még a varázsszem is odébb ficcen, ahogy Lakihegy, később az atombomba erejű Solt teljesítményt vált. Béla: igen a hiperpigmentált származásban is van ráció, bár akkor talán szélesebb lenne a kalap karimája és/vagy ezüstmarkolatú sétabot, hegedűtok. A “temeráv” új nekem, én leragadtam a Tavesz baktaló, more! vadromantikus elköszönési formulánál :) .

    Reply
   2. Zozó

    Off: PDA_FAN, a kedvedért csináltam egy gyors próbát, kínai letekerhető hosszabbítóból cirka 10 méter lankásan vezetett kábel fenyőágon-tökön-paszulyon keresztül, mint AM antenna. A vevőkészülék egy rozsdatemetőből felújított amcsi Stromberg Carlson SR-402, törpe méretének dacára 12+2 csővel, mono FM-et is tud ez a kis “rezsó”. Valóban, az eredmény nem egy majális; Kossuth-tal együtt 20 állomás, a legtöbb oláh :) , a többin gyomorbajos orosz/ukrán hírfelolvasás, délszláv umca-umca, de kajakra volt egy ilyen ilyen stílusú cselák sramli-tematikus-miafa**om is: https://www.youtube.com/watch?v=u13VTCjU2tk

    Reply
    1. PDA_FAN

     Stromberg Carlson SR-402…??? Ki vagy te, a diósdi rádiómuzeológus? Egyébként megmondtam én, nincs már élet 540 kilohertzen, alant s fent.

     Reply
     1. Zozó

      Nyugodtan támadj le, PDA, a Te felvetésed miatt végeztem el ezt a kísérletet. Ha Te például bélyegeket gyűjtenél, mesélnél nekem mindenféle postatiszta blokkokról, meg hogy milyen értéket képvisel a Monarchiában kiadott “ragyás Ferencz Jóska”, erre én harsányan kiröhögnélek, az jól esne? Jól mutatja ezt az egészet a múltkori autófelismeréses rajz alatt kialakult kommentpofozkodás. Nem is olyan hülyeség, hogy a koronavírus miatt ne menjünk embertársaink közelébe, a kórság lecsengésével is fenn fogom tartani. Félreértés ne essék, semmivel nem tartom magamat különbnek a többieknél, csak már tele van a bré az eddigi több, mint 40 évem alatt megtapasztalt folyamatos szellemi polgárháborúval :/ .

      Reply
      1. grafitember

       Zozó, neki a 20 állomás semmi.
       Te is olyan érzékeny fasz lehetsz, mint én.
       A hideg kiráz a kijelentőmódtól.
       Sajnos a vilag tévedhetetlen agytrösztjei között kell leélnünk értéktelen életünket. Nyugodj meg, mar ketten vagyunk, akik semmiről nem tudunk semmit, azt is rosszul. Most szedd össze a gumikabelt és nyugodj bele, a Kossuth es az a 20 csatorna csak a fejedben szólt. Hisz nincs élet 540 kHz alatt. Ez van.

       Reply
       1. Zozó

        Köszi, Grafit, valóban “érzékeny fasz” a legjobb karakterjellemzés :D , a régi képzavarral élve egy cipőben evezünk. Moliére se vasárnapi unalmában írta meg a Mizantrópot :) . Vírusmentes további hetet kívánok Neked és a többi kommentelőnek!

        Reply
       2. PDA_FAN

        Bocsánat, senkit nem akartam alázni, csicskázni. Hülyeségeket írok, ez tény, de kérem, tekintsétek ezt írói munkásságom részének :-)

        Reply
 4. Rejtelmesrengeteg

  Kasszástibi a kisközért parafenoménja. Olyan túlvilági erőknek parancsol, amikkel még a papírzacsin is átlát.
  A sötét hatalmak felhasználásának legszakszerűbb módja. A szellemcsiga kiváltképp erős anyag.

  Reply
 5. napinapi

  (kicsit megijedtem,hogy rátüsszentett…)

  dehát Aldiban, Lidliben ablakos zacsik vannak, kedves Msmester…

  viszont a csókos szájú csiga hogyan segíti a varázslat hosszú szempillák nélkül?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.