51 thoughts on “KASZA

 1. szaszi

  Ha fű ( gyep) itt tanulhatol.

  https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003177

  Nálunk 150 négyzetméter fűre Briggs & Stratton újgazdagék,úgy fél kilenc körül mert akkor jobban terjed a hang.
  Utána barbecue a hősies munkát kipihendő,természetesen vizes fával,mert azt lehet kapni a benzinkúton,nyáron,amikor nyitnád az ablakot hogy friss levegő jöjjön be végre.
  Van vietnámi szomszédotok?
  Legyen!
  Tudjátok meg milyen egy 150 centis fejletlen kutyazabáló milliomos mellett embernek maradni.
  Itthon rengeteg mindent termelgetünk több-kevesebb sikerrel,parasztnak tartanak a betelepülők,kiröhögnek ha tuját permetezek,amikor ások,vagy gyomlálok,vagy paradicsom karót verek le.
  De ha van termés,már nyújtogatná a piaci ár alatt elképzelt összeget,mert “ilyen finom az eper? a dió?a retek?a szőlő?a paprika? ” …nahát…
  Inkább kibaszom a felesleget a komposztba.
  Lusta kutyák üljenek a lakóparkba,nézzék egymást az erkélyen,és üvöltsenek az erdőbe,a kretén majmukat meg basszák fejbe,ha nem képes viselkedni.
  És ez csak egy gondolat foszlány volt.

  Válasz
  1. dnes

   Eleve fulladtam a rajz végére de a kommentedre térdelve sírtam rá.
   Pont így. Pont így.

   Válasz
   1. szaszi

    Charlie Harper szavaival

    ” jó,ha valaki megért minket”

    Siralom a sok Barkácsáruház szórólapon szocializálódott kötsöggel.

    Üdv!

    Válasz
 2. Zsombok Gergely

  Én kipróbáltam a benzinest, aztán bevettem egy kaszapengét…és a madarakat is hallani munka közben. Písz ?

  Válasz
 3. Rejtelmesrengeteg

  Ezt erősen átérzem. Engem is gyakran küldtek a munkahelyemen damilos, elektromos fűkaszával “füvet” nyírni. A fű alatt az akáccsemetés őscsalánost kell érteni, ami még a bozótvágó kést is felfogná, nemhogy a kis, angolgyepre tervezett blekkendekker damilost.

  Válasz
 4. Ati

  Rétegzene. Az. :D
  (Nekem is van valami régi orosz kasza (apám csak azt adta nekem, nesze gyerekkasza, oszt röhögi, minek neked nagyobb, úgyse tudsz kaszálni, mondom ezzel a kis szarral nem is, aszongya szaaaaar??? Kifente, oszt egy perc alatt vágott egy olyan két négyzetmétert tök egyenletes egycentisre, na jó bazmeg, az évek, meg a rutin), használom is fél méter fölött :D)

  Válasz
 5. Szultanne

  Hat nem tudom mi a jobb… szodaslo basz fel marmonkannat a seggedbe, vagy az aljas lagyszaru fufelek toljak be a fukaszat a seggeden keresztul az agyadig.

  Válasz
 6. bachterman

  az még hagyján, de itt egy helyi hülye bérkaszáló úgy húzza a gázt, higy pöndödö pőőőőndödő pőőőőndödő pőőőőndödő. silány szar benzines, de ahelyett, hogy pörgetné a damilt, higy legyen fordulat meg kraft, még visszaveszi, mer’ spórol a olcsó e10-es benzinnel, vagy mittudomén. mondom, hogy hülye.

  Válasz
  1. Sztalics Naja

   Yessz! Ilyen hüjje a közelben is van! Nem folyamatosan húzza a gázt , hanem adagokban. Nyí-nyű-nyí-nyű…. Jó két órán át hallgatni.
   Azé amióta státuszszombólum lett a nagyon rövid fű, nincs félévig egy csendes hétvége ( kivéve, ha esik ). És van olyan istenbarma, aki még locsolja is, hogy jobban nőjön.

   Válasz
   1. Putyur

    Igazából a gyep akkor szép, ha folyamatosan nyírva ÉS locsolva vagyon (lásd az alpesi legelőkön a reggeli harmat + tehénkék által történő állandó lelegelés kombót). Persze lehet szikkadt gazcsomók közt is ücsörögni a kertben… kinek mi tetszik. Ez nem státusszimbólum hanem szépérzék kérdése.
    A gyom (zum Beispiel parlagfű&Co!) is úgy pusztul el, hogy levagdosod folyamatosan a tetejét, a fű meg ugye alulról, gyökérről terjed, hidegen hagyja a nyírás.

    A családiházas-kertes környékhez hozzátartozik a fűnyírás hangja, hol innen – hol onnan. Panelban meg van tuctuc / sportkipufogótesztelés a parkolóban / Anyátok közt 100+ hangerőn. Lehet választani.

    Válasz
    1. kisrobert

     “A gyom is úgy pusztul el, hogy levagdosod folyamatosan a tetejét”
     Háát, ezt nálunk a pitypangok, lóherék nem tudják.
     A pitypang -kellően sűrűn vágva- akár 1 cm magasságban is sárgállik… …a fűnyírás után egy nappal…

     Válasz
    2. Zolee

     A gyom nem attól pusztul, hogy vágod, E!
     Csillagpázsitot próbálj vágással kiírtani :D (mondjuk ez egy külön állatfaj, a legalattomosabból)
     Amúgy a fű is gyom, ha mondjuk búzamezőben van, nézőpont kérdése.
     A gyomnak úgy nincsen esélye, ha a füvet eteted (tápanyag kell neki, mert a folyamatos nyírással eltávolítod amit felvesz/felvenne), locsolod és rendszeresen nyírod (ha kell, 2-3 naponta). Ettől besűrűsödik mint a kefe és a gyommagvaknak esélyük sincsen élettérhez jutniuk.

     Válasz
     1. Putyur

      “… A gyom nem attól pusztul, hogy vágod …”

      Ezt pont magad cáfolod meg az utolsó mondatoddal:

      “… besűrűsödik mint a kefe és a gyommagvaknak esélyük sincsen élettérhez jutniuk …”

      Én a szememnek hiszek. A kertünk húszegynéhány éven át egy ronda sztyeppe volt. Aztán jött a vejem (aki kertes házban nőtt fel, ímigyen ért a kertészkedéshez), és két év alatt, napi locsolással és heti kétszeri fűnyírásal gyönyörű pázsitot csinált (jó, az elején elszórt egy tonna fűmagot).
      Ennyike.

      Válasz
      1. Zolee

       “A gyom (zum Beispiel parlagfű&Co!) is úgy pusztul el, hogy levagdosod folyamatosan a tetejét”
       Ez nettó faszság, te is érzed. Már nem menthető, hagyd, Szultán intézi a többit.

       Mit is cáfolok? Értő olvasás Ernőke!
       Szóval …
       A már kihajtott gyomokról volt szó, azokat aztán vághatod a tél beálltáig, pont leszarják telibe.
       A rendszeres vágástól a fű sűrűsödik be (de ugye nem elég csak nyesni, mint írtam), ha sűrű a fű, attól a gyom nem tud elpusztulni, mivel jó eséllyel nem is tud kikelni magról! :) Hívhatod preemergens gyomirtásnak, ha úgy jobban tetszik.

       Válasz
     2. egeresz

      Csillagpázsit!
      Tudományos ismeretterjesztés!
      Köszönöm a tippet!
      Évek óta azon gondolkozom, hogy mit vessek, amit nem kell öntözni, és takarja a földet.

      Válasz
    3. Sanus

     A családiházas – kertes környékhez nem tartozik a fű, hanem a kert, ami nem fű. Csak újgazdagék nem így értelmezik, aztán amikor éppen nem füvet nyírnak a lehető legbüdösebb és leghangosabb szarjukkal – mert arra már nincs pénz, csak rongyrázásra – , akkor meg szól a tuctuc az udvaron ezerrel, hogy még két utcával arrébb is hallod, illetve érzed a mélynyomóból. Persze ezt éjjel is, mert hát kertiparti van haverokkal. Mert neki azért van kertesháza – kert nélkül -, hogy azt csináljon amit akar, neki ehhez joga van, a másiknak meg joga van kussolni, mert mit képzel, hogy szintén élvezné a saját kis kertjét, udvarát. És de, státuszszimbólumnak tartja a prolija, le is nézi a másikat, akinek mezei virágok nyílnak az udvarán és még zöldésgeket is termeszt a hülye földtúró paraszt, bezzeg ő mennyivel különb. A legtöbb “pázsitot akarok, azért nyírom” idiótánál csak kiégett föld van egy rahedli pitypanggal, pedig még öntözi is, csak hát a pálinkás hányás meg húgy a túltolt fűnyírással és a földre kifolyó szennyező anyagokkal nem éppen olyan, mint a tehéntrágya az alpesi legelőkön… Aztán irigykedik, hogy a szomszédnál, aki nem is nyírja, meg nem is öntözi mégis minden zöldebb…

     Válasz
     1. Putyur

      Te valamilyen érthetetlen okból zsigeri gyűlöletet érzel mindenkivel szemben, akinek normális gyep van a kertjében. A degradáló, általánosító szavaid és kifejezéseid számomra maximálisan sértőek, ezért KIKÉREM MAGAMNAK!!!

      – “… A családiházas – kertes környékhez nem tartozik a fű, hanem a kert, ami nem fű. …” – totálisan pontatlan megfogalmazás. A kert lehet fű IS, meg más IS (akár vegyesen). Kinek mi tetszik, mit tart praktikusnak, mire van szüksége.
      – itt nálunk NEM státusszimbólum a gyep, hanem azt tartjuk szépnek (ezzel nyilván nem vagyunk egyedül), és szerintem más ízlését kritizálni amúgy sem illendő
      – nem nézek le senkit, aki konyhakertet tart fenn, képzeld: itt is van paprika/paradicsompalánta, ribizli, egres, áfonya, cseresznye-, és barackfa. De nem a palánták közt szeretünk napozni, hanem a gyepen, persze ez felfogható egyfajta kóros devianciaként is.
      – ezen a környéken szerencsére nem hallgat senki tuctuczenét – én se, mert nem tartom művészetnek, számomra/számunkra élvezhetetlen
      – nem vagyunk alkoholista állatok, itt a WC-be sem hány senki a részegsége miatt, pláne a gyepre nem
      – nem irigykedek más gyepére, mert a környéken messze a miénk a legszebb :-)))

      Ügyhogy kérlek, hogy a gyepet ne azonosítsd a fenti dehonesztáló kitételeiddel, ellenesetben kénytelen vagyok téged egy ostoba bunkónak tartani.

      (Ja! Most a nicknevem alapján megkereshetsz, és eljöhetsz szétverni az arcomat baseballütővel. Elég lesz, ha – bevett szokás szerint – tizen jöttök a haverjaiddal, rokkant vagyok, könnyen elbántok velem.)

      Válasz
   2. TBS

    hmm-hmm. ha hasznaltal mar benzinest (ruhellem oket amugy, akku-barat vagyok), akkor tudod, hogy a “trigger” az optimalis fordulaton tartja a motort, kiveve ha a lagyszaruak befeszitenek es probaljak megfogni. a nyu-nyu-nyuuuu hangok emiatt vannak: ahogy ingazol a trimmerrel, ohatatlanul az egyik iranyban nagyobb az ellenallas.

    putyur: ez egy kozkeletu tevedes, hogy a fuvek gyokerrol szaporodnak. tudnak ugy is terjedni, csak piszok lassan. 4-5evente erdemes hagyne felmagozni oket, majd a vagas utan par napig szaritani, forgatni, hogy a magok kipotyogjanak. persze a vagas elott a gazokrol le kell ollozni a maghazakat. ;) ha angogyepet akarsz vagy azod van – az egy fuggetlen mufaj, ott a weed-eater-ek nem is jatszanak.

    amugy ha hagyod azt a fuvet terjedni, ami jol erzi magat a helyen – meguszod a locsolast. ;)

    Válasz
    1. dontkraj

     Nálunk tarack van. Imádom.
     Szép ezüstös zöld, nem ég ki, csak nagyon durva nyáron, puha, nem csomókban nő. Van vagy 3 m2 “haszonkert”, azt meg körbeveszi a járda, így nem kell onnan kiirtani.
     Mellesleg meg pont leszarjuk, hogy milyen zöld van a kertben, ha fűfélének néz ki. Nem nagyon szeretem a gumikerteket.
     Vesznek családi házat kerttel (erre érzékenyebbeknek: udvarral), aztán lekövezik, mert az autó(k) beáll(nak), meg sütögető (mondjuk ez érthető), meg örökzöldek (szigorúan ablak elé, okosan, vagy olyan helyre, ahonnan öt év múlva ki kell csapni, mert nem fér el mellette az ember), a többi meg gyep. Sasolom az egyik házat az utcánkban évek óta, dögöljek meg, ha nem műfű van nekik egy részen.
     Ja! Meg mulcsot is kell szórni. És marad egy kis rész, amivel semmit nem lehet csinálni, csak nézni/mutogatni.
     Természetesen mindenki azt csinál a kertjével/udvarával, amit szeretne. Csak ilyenkor mindig fölmerül bennem a kérdés, hogy akkor minek vesz kertes házat?
     Varietas delectat.

     Válasz
    2. Zolee

     Vannak gyökérről megújuló, tartós, tarackoló gyepalkotó fűfajták, pl. réti perje, vörös csenkesz tarackoló fajtái, nádképű csenkesz (ebből csak a vékony levelű nemesített fajtát szabad választani, az lesz szép). Egy késes szellőztetés ami megkaszabolja a gyökerüket, még jobban segíti a terjedésüket.

     Válasz
     1. TBS

      oooo..! a csenkeszek! imadom oket, de tenyleg. juhcsenkesz a favoritom, barcsak mindenhova sikerulne eljuttatnom..!

      Válasz
      1. Zolee

       Az újabb fajtái egész tűrhetőek, már-már vörös csenkeszi magasságokban szárnyal :)

       Válasz
     2. dontkraj

      Csak most olvastam.
      Köszönöm az ingyen tudásanyagot! :)
      Írottban nehéz hangsúlyt jeleznem, de ez igazi, nem ironizálós hála volt.

      Válasz
   3. Spártai

    A szomszédom esőben nyír füvet, mert az a férfias.
    Megmutatja a világnak, hogy ő a faszagyerek.

    Válasz
  2. floki

   A kuplung drágább, mint a benzin, húzzad csak nyélen annak a szarnak!

   A tiborunk menet közben lecserélte a damilt csillagra?

   Válasz
 7. Sztalics Naja

  Pont, mint itthon!!:))
  Amúgy van egy ilyen vékonyszálü fűféle (tökömtuggya, mi a rencertani besorolása), ami így kibaszik a motorosbirkával. Meg a szamárkóró (alias máriatövis), mikormá jónagy (szt mintha horgászdamilszálakból lenne a szára összefonva), azis.
  Sírva röhögtem!!! Kösz, Grafit!!!
  Persze, nemkéne meghagyni egyméteresre, de van kétszer ezer négyzetméter…

  Válasz
 8. fenőköves

  Na, ezért röhögök a hülye újparasztokon. Puccos fűkasza meg csillivilli védőruha, oszt’ órákig nyektetik a tízcentis gazba’ a bűzgépet. Én meg mire ezek fölkelnek már végeztem a félméteressel is reggeli előtt, pedig se zaj, se bűz, csak a jó kis békebeli szentgotthárdi penge fanyélen.
  Kösz a rajzot Grafit!

  Válasz
   1. fenőköves

    Békebeli. Még a kasza- és kovácsművek terméke a két világháború közötti időből. Örökség. Lassan 100 éve teszi a dolgát. Igaz kicsit “lefogyott” a penge, de amíg jól van tartva és el nem törik, ami csak balfaszságból szokott bekövetkezni, addig le nem cserélném a mai szarokra. Főleg nem egy benzines izére.

    Válasz
  1. kaszakű

   Mifelénk a faluban senki nem kaszál már hagyományos kaszával, csakis benzinessel. Talán én egyedül, de én hülye pesti vagyok, akinek még benzines kaszája sincs. Hogy van ez akkor?

   Válasz
 9. Polipossrac

  Apámat látom a rajzban. Felidézi azokat a fűnyírós vásárnap délelőttöket.
  Köszönöm szépen.

  Válasz
 10. PDA_FAN

  Lágyszárú… Tibor figyelemre méltó ismertanyaggal bír a növénytan terén. Vagy csak nem volt még olyan rég az az esti iskola, ahol sikerült az utolsó két évet befejezni, munka mellett, hogy meglegyen a nyócelemi. Ami köll a jogsihoz, mer’ anélkül nem lehet felülni a Zetorra.

  Válasz
 11. Pirx pilóta

  No de hogy tapadt vissza az a kézfej az utsó képen, ami eggyel előtte lerepült…? :) Vagy az egy balesetvédelmi munkakesztyű volt?

  Válasz
 12. Almaspite

  Ha az első képen még damil van a vágófejben, akkor az utolsón hogy került a fásszárúakra tervezett korong a kutacsba?!? Rejtély!

  Válasz
  1. Zozó

   Ez az általam gyakran feldicsért rajzos slapstick comedy lényege: a vágóeszköz MENET KÖZBEN váltott formát, hogy minél jobban hazafeszítse Tiborunk jobb sorsra érdemes koponyáját. Megérne egy folytatást, hogy egzisztenciális szintjének megfelelően talicskával, csettegővel, ezeröcsivel, Merdzsó rohammentővel vagy helikopterrel szállítják-e a flótást az Amerikai útra (vagy csak egy kis vegyigyümi, oszt’ majd begyógyul), illetve PET, orvosi acél, titán- vagy platinalapot illesztenek-e a csúnya bibire.

   Válasz
 13. Subidu

  “Szeretem a hosszút” mondogatta az egyszeri napirajzolvasó és körzőlábú Klárika is, csak más-más hangsúllyal. :)

  A végét nem láttam jönni. :) Remek, na.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .