34 thoughts on “TEJÁS TERMOSZT

 1. mikkamakka

  Kezdek aggódni.
  Ugye, nincs valami baja a Mesternek?
  Mert már több, mint egy hónapja csak Nusi úr tejás termosza árválkodik ehelyütt…

  Válasz
 2. Ardo

  Klárika néni gondol mindenre. Ha elöregedett a gumi, és kifolyik a teja, akkor se áztassa el a Balatonszelet.

  Válasz
 3. Szbszan

  Lehet ez a mentőexpedíció a Marsra, hiszen eddig még kutatócsoport nem hagytak a Marson.

  Válasz
 4. sakál

  Kérek mindenkit, figyeljünk oda, kilövés előtt ne fogadjunk el kávét, teát aEditke nénitől.
  A múltkor a szomszédban a melósokat hasonlóan kedveskedős dumával kereste meg, majd kávéval lemérgezte őket a gecibe.
  Jó, lehet hogy a tejától most csak fosna a Tibor aűrbe, de nem szép látvány a fedélzeten lebegő fospermet se. Nem esztétikus.
  Monnyuk láttam a tévébe, hogy a Csubi meg a Lúk se lebegtek a fedélzeten. Úgyhogy kizárt dolog, mer nemtudom.

  Válasz
  1. PDA_FAN

   A Csubi azugye a jövőbe’ van, amikor már fel lesz találva a mesterséges gravitáció. Aki meg most megyen fel, azugye inkább ne kockáztasson, mer’ csúnya jeleneteknek leszen főszereplője.

   Válasz
   1. GRoman

    Csubi a múltban van. Ott van ugye, mindjárt az elején, hogy „réges-régen, egy távoli galaxisban…” Amiből következik, hogy a szereplők nem lehetnek földi emberek leszármazottai, még ha némelyikük erősen hasonlít is ránk. (Hacsak bele nem tesznek a sztoriba egy kiadós időhurkot.)

    Válasz
   2. Sneci

    Amúgy ez tök érdekes. A Nyolcadik utas a halál-ban a viszonylag egyszerű informatikai kezelőfelületek mellé simán elfogadtuk (én legalábbis), hogy a Nostromo fel van szerelve mesterséges gravitációs környezettel (Nobel prize ultimate), míg mondjuk a Csillagok között a forgó űrhajóval volt hiteles.

    Válasz
 5. Pacák

  Minden sci-fi moziban fess egyenruhás személyzet feszít a hídon. Miközben a valóság még jó ideig a jelenlegi űrruházatok és Térség c. sorozatban látott technikai szintű felszerelés között fog lavírozni. Ebbe simán belefér a nyanyás termosz is. Spoiler:

  A Térség regényváltozatában Amos lefőzött egy termoszra való kávét, mielőtt áramtalanította a konyhát is, hogy szegény Holden ne pusztuljon meg a koffein hiányától. 😸

  Válasz
  1. E!

   Amost pont a roppant gyakorlatias hozzáállása miatt szerettem a könyvekben is.
   Amúgy, ha nem kint ugrálós EVA-ruhát kell tervezni, csak a légzést kell biztosítani, akkor ma már egész formás dolgokat tud kiizzadni magából az ipar. Az űrállomáson meg amúgy is póló-gatya kombóban dolgozik mindenki – ha jól emlékszem, egy hónap a leghosszabban használt póló rekordja…

   Válasz
 6. bervas

  Röhögünk, röhögünk, de van olyan idős ismerős, aki nem képes meghúzni azt a nyomorult kupakot. Szerinte vacak a termosz, szerintem gyenge a keze, de annyi idős emberrel nem szokás vitát nyitni. Így megy ez.

  Válasz
 7. PDA_FAN

  Nem biztos, hogy űrhajósként az elszabadult termosz okozta károkat akarnám hárítani. Még ha nagyi teája lötyög is benne. Arról nem is beszélve, hogy látok kihívást abban, hogy a súlytalanság állapotában termoszból teát szippantgassak.
  Na de ez én vagyok… Nyilván a szecsői kiképzőközpontban ilyenekre is felkészítik az asztronautákat. Ezért repülnek ők, s nem én.

  Válasz
  1. E!

   Azon gondolkozok, hogy az a fajta nyelvvel középen bepattinthatós termosz még akár működhet is nullgravitációban, mert szép fánk-alakban buggyanna ki belőle a folyadék. Tehát ha valaki szeret forró kávét leszüpürtyölni-nyalogatni AEdithke néni ismeretlen tisztaságú thermoszáról, akkor esetleg működhet is.

   Válasz
 8. Rövid Zárlat

  „Alu ételhordóba tettem még egy kis körömpörköltet is kisfiam, a kalácsot meg bontsd ki ha odaértek nehogy rágós legyen.”

  Válasz
  1. Abc

   Alu ételhordóba??? Pörköltet szigorúan és kizárólag csakis jégkrémes dobozba csomagol a rokonság.

   Válasz
 9. rejtelmesrengeteg

  A NUSI a szecsői űrügynökség? Lehet a korábbi űrhajózós sztoriknál lemaradtam róla. Minden esetre elég proli dolog banyatankkal menni a űrbe.

  Válasz
  1. PDA_FAN

   Szerintem azok ilyen aluminiumkofferek, gurulós állványon. Abban viszik a felszerelést, a zokszigént a zűrruhához, ilyesmit Legalábbis az amcsik. Mert ugye a Roszkoszmoznál targoncával emelik be, hiszen az űrhajósok el se bírnák.

   Válasz
 10. Tankot_Sirató_Károly

  …és amúgy a termosz messziről úgy néz ki, mint egy 57 mm-es űrméret alatti vintidzs szovjet pancéltörő lövedék (Zisz-2). Tuti, hogy fennakad a vámon is.

  Válasz
  1. mikkamakka

   hát, nekem a ЗіС-2-helyett inkább egy nagyobb étvágyú hölgyeknek készült játékszernek tűnik cucc… azért látható Űrtiboron némi lányos zavar.
   Cs. néni alkalmasint rosszul lát, véletlenül ezt csomagolta be a termosz helyett.

   Válasz
 11. Tankot_Sirató_Károly

  Nem a 100 ml a baj, hanem hogy a fémkupak beriaszt a detektorkapunál ;-)

  Válasz
  1. PDA_FAN

   Szerintem ez még a régi endékás zöld műanyagkupakos, amit a lipcsei kiküldetésről hozott nagyapa. A csészének is alkalmas műanyagkupak alatt bazi nagy parafadugóval.

   Válasz
 12. Somebody Someone

  Bár az űrben az elfogyasztása nem lesz triviális, azért csak vigye el, nehogy Csamcsura néni leátkozza az űrállomást is a Kaufbass szatyraival.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .