33 thoughts on “FÁCÁNKÉK SPENCER

 1. Junglefighter

  Egészen hihetetlen.
  Egészen.
  A képkockákból egy fikarcnyit sem értek. De semmit. Nekem nem ing nem veszem magamra.
  Elolvastam a hozzászólásokat, tisztul a kép a képekről. És leesik hogy én csak egy kultúrbunkó vagyok, ilyen magaslatokat a büdös életben nem fogok megérteni.
  Kár.

  Válasz
   1. Klugscheißer

    A Helyesírási reform óta bizony 3 L.
    “Treffen bei Wortzusammensetzungen drei gleiche Konsonanten oder Vokale aufeinander, so gilt in neuer Rechtschreibung, dass alle drei geschrieben werden.”
    Mint “Schifffracht” vagy éppen “Balllicker”…

    Válasz
 2. Tritó

  A virágos csávó meg ugyanaz, aki 15 éve is hiába utazott fel Szecsőről, hogy megdugja a művésznőt??

  Válasz
 3. Tritó

  Elvittem az asszonyt egyszer operába (felvettem az öltönyt, ó én szegény árva) és egyszer élünk alapon páholy jegyet vettem. Kicsit szívtam a fogam az árán, de midőn megtudtam, hogy oda be lehet vinni a kabát, és kimarad az egész ruhatári csata, úgy éreztem ez minden pénzt megér.

  Válasz
 4. tré

  két új szót tanultam.
  1. fácánkék:
  “Néhány szót az új divatról. A ruhák hossza és a kabátoké is, a térd körüli. Az abszolút új divatszínek közül a borszín, fácánkék, sáfránysárga és mandulazöld mellett a fekete, a szürke és barna árnyalatok jutnak, főszerephez. ” Népújság, 1971.
  2. Spencer:
  “Dick Tracey” kabát lett a rövid lovagló fazonú Spencer kabátból? Szegény Spencer Tracy. Ööö… Károly bácsi.

  Válasz
 5. naebneerG

  Talán a panzerfaust-os nyugger ruhatáros-cserejátékosnál szakadt el végleg a cérna :DDD
  A cápa a végén nem kicsit b*sz oda (gondolom ő harapta le a bérgyilkos kezét, ugyebár).
  Köszönöm, grafit.

  Válasz
 6. Tudálékos Tibor

  Hiába a pontos specifikáció, ruhatáros Klára egy közönséges frock coattal szúrta ki Tibor úr szemét. Az utolsó kockán az összeráncolt szemöldökeiből árad a mély fájdalom, ahogy némán gyászolja az elveszett spencert, zsebében egy élet összegyűjtött kincseivel.
  De Tibor igazi úriember, nem tehette szóvá Klára hibáját.

  Válasz
  1. Anyátok

   Aki a tévén keresztül késelte halálra Strapa Vincenzót? Frizura alapján egyértelműen.

   Válasz
  2. naebneerG

   Gyerekkoromban olykor egy egész filmsorozat kellett egyetlen ütős névhez (ld. “Szólok Jégcsákánynak” a Magnumból). Grafitnál tobzódunk :D , Megtorló Miklóson túl az egyik kedvencem Abort Albert, a pusztító.

   Válasz
 7. Ahiuuz

  Hű, köszönjük, rádupláz az operára! A szabólőrinczi magasságokba emelkedő machbeti vészbanya recept-üsttartalom meg önálló műként is megállja helyét.

  Válasz
 8. PDA_FAN

  A decens öregúr kabátzsebének tartalma egy egész elégiát kitesz. A fácánkékért külön gratula, ma már nem sokan ismerik ezt a RAL-kódot :-)
  A ruhatári csata szenzációs. Autós embör lévén a zoperában mindig távolról szemléltem a vikingek rohamát a kennel ellen, hisz’ bőven ráértem a csata végeztével átgázolni a véres hullákon, majd a legöregebb ruhatáros nénitől elkérni a kabátokat (aki rögtön utánunk zárta is a boltot).

  Válasz
 9. Somebody Someone

  Bajszos bácsi a rímelésével meg az arcával kicsit emlékeztet Csukás Istvánra. :) A ruhatáros tülekedést azt hiszem sikerült ezen a pár kockán kimaximalizálni, gratula!

  Az utolsó képkocka alapján szeretnék megkérni minden kedves egyetértőt, hogy adója 1%-ával támogassa a SZÖCSKE-t!

  ( SZecsői Összefogás a Cápák Sikeres Kulturális Emancipációjáért. HAL-hatatlan irodalom címen hamarosan kiállítás nyílik a szecsői kultúrházban és néhány kép erejéig a Gébics eszperszóban, amelyben a huszadik század legfontosabb kopoltyús regényalakjai kapnak helyet. A kultúr-körút folytatódik majd más művészeti ágak felszínre bukkanásával, úgyis mint zene, film és színház, illetve grafikus reprezentációk. Utóbbiban külön kiemelve a “Medve és Hal” kortárs alkotás-sorozatot, amely a nemzetközileg elismert M.D. munkásságát dicséri. A SZÖCSKE non-profit szervezet célja a vízi élet megfelelő képviselése és felkarolása, mert úgy érzi, a mostani világban méltánytalanul alulreprezentált, pedig a bolygó nagyobb hányadát víz fedi… Adományaikat előre is köszönjük! Idén minden cápás operára szóló jegyből 100Ft-ot megkapunk, így örömünkre szolgált, hogy az “Affogato …”-ra megváltott jegyével egy kicsit minket is támogatott! )

  Válasz
 10. bachterman

  ruatárospulton demarkaciós-vonal, afölött a számok ura,
  találjon ki ebbe a sorba rímet, aki..

  Válasz
 11. cygnus

  Mint vidéki gyerek középiskolás színházbérlettel, előadás után rögtön rohanva az utolsó buszra, teljességgel átérzem a ruhatári tülekedés komolyságát. A nénjék meg “jutniakell a többinekis” mentalitással nem igazán igyekeztek, hogy öltönyben sprintelve 270-es pulzussal szálljak fel – minden áldott hónapban. :)

  Grafit, ismét szépen idézted a múlt, a részlet pedig gazdag, köszönet!

  Válasz
 12. edward

  Mikor megláttam Klárát eltökélten törtetni a decens kisbalta mellé járó, csak úrinőknek tárazott revolverrel, meg utána a pult alatt csőre rántó aljas-ruhatáros-gárdát, hát hangosan beleröhögtem az estébe. Nekem ez ütött nagyon nagyot. A fíling, mint olyan, na az nagyon ottvan.

  Válasz
 13. Szultanne

  Egyszer elolvasnek egy feldokumentarista eletut-regenyt – hogyan lesz valakibol ruhatarosneni. Fokuszban a jellemfejlodes es a belso tortenesek a lelekhorizonton.

  Válasz
 14. Dezső

  Whastaqurva, ez már költői magasságokban szárnyal.
  Pöttyös szaténzsebkendő randit lekésett lány könnye rajta… epic

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .