51 thoughts on “NAGYOBB FÉNYEREJŰ

 1. naebneerG

  Bocsánat az off-ért: kedves Grafit, a mai telexes rajzod nagyon üti a fején a szöget.
  Köszönöm.

  Válasz
 2. Almaspite

  Most akkor mi van? Egyedül én vagyok márkabuzi a Canon EF 75-300-assal?

  Majdnem akkora nagy, mint a hitványkám…

  Válasz
 3. elmoraan

  Nagyanyám (Isten nyugtassa) falujában, ha az ember észak felé ment, akkor “fönek”, ha dél felé, akkor “lenek” haladt (a szintkülönbség egyértelműen hepehupás, de nem tart sem fel, sem le). Mondjuk ott a hétfő is a sokkal simulékonyabb “hetfë” névre hallgatott. Bár a mama meg Kanadában született, a Niagara-vízeséstől másfél köpésnyire. Igazodjon ki az ember…

  Válasz
  1. almafa

   Apai nagyszüleim Békés megyében éltek.

   „NNNa,itt a pesti gyerek „, mondta a szomszéd srác , mikor pár havonta meglátogattuk őket.
   Ijjj b.meg , ótóval gyüttek.Rohadt pestiek. ( fater összerakott egy gyönyörű MB 1000-es Skodát,ő csinálta a motort,és egyéb műszaki munkát,a lakatos haverja autóján is aki cserébe félbe vágott ajtókból varázsolt, )
   Rühelltek mint a szart,nyilván sok kárt okoztam nekik úgy 15 éves koromig,míg éltek.

   Valakire haragudni kellett.

   Válasz
 4. Sztalics Naja

  Megélhetési állatvédő… Pont annyira ellenszenves, mint aki cirkuszban állatokat szerepeltet.

  Válasz
   1. Sneci

    Javaslom az „Anomália” c. Goncourt-díjas könyv elolvasását :-) A magyar fordítás olykor furcsa, de a lényeg átjön.

    Válasz
    1. almafa

     höhö.

     Nincs az az Isten.

     Enni = sz..ni
     Inni= hug..ni

     Ebből a világból ENNYI pont elég.

     Válasz
 5. rejtelmesrengeteg

  Már a pampából tudható, hogy a Klára csak bódítja szegény zebracsődört, hogy a saját egoját táplálja hamis állatvédőként feltűnősködve. A tarkónrúgást teljes mértékben megérdemelte. Lacika legalább nem kecsegteti kamu pampákkal, és zebrap*nákkal, hanem adja a cigit most.

  Válasz
  1. PDA_FAN

   Szegény zebra egész életében a karámban dekkolt. Mit tudja ő, hogy pampák, szavannák, vagy éppen füves rétek-e azok, ahol a zebralányok legelésznek.

   Válasz
 6. ingerelt pinty

  Miért döntött úgy azebra, hogy fejbe rúgja lehetséges megmentőjét?
  Megijedt a stábtól, vagy felismerte aktivista átlátszó indokát, hogy hírnevet szerezzen?

  Válasz
 7. kalasz

  Szavanna lesz az. A pampa Dél-Amerikában van. A zebrák Afrikában.
  Tudom, tudom… Mozart fiatalon, 35 évesen halt meg. STUNK!

  Válasz
  1. Abc

   Téged sem a Havanna lakótelepre utazás ígéretével ámítanak, hanem minimum tengerpart.

   Válasz
 8. Rádiós

  Lementünk Gemencre. A természetvédő haverjaim szembesültek a Szekszárdnál lévő Duna-híddal, amely ugye kivág egy vékonyka szeletet a védett zöldségből. Háborogtak, hogy ezmiez? Mire én elmeséltem nekik, hogy az azt megelőző öt évben cca mennyit írtak erről a projektről.

  Nem nagyon hallgattak rám, csak a nezzetközi’ botrányt emlegették. Megkértem őket, menjünk be egy általuk kiválasztott közeli település bármelyik kocsmájába, és kérdezzük rá, kellett-e nekik a híd vagy inkább továbbra is kerülnének Északnak-Délnek egy jó nagyot, ha át akarnak jutni a túlpartra.

  Természetesen :) erre sem voltak vevők, mert a „vidékiek úgysem értik a természetvédelem magasabb szempontjait”.

  Ez van, ez egy ilyen népség. (Tisztelet a csekély számú kivételnek.)

  Válasz
  1. PDA_FAN

   A természetvédelemhez tényleg nem ért a vidéki. Ehhez pestinek kell lenni, ahol a természetvédelem minden méteren tetten érhető: az aszfalt repedéseiben feltörő fűszál, a fél négyzetméteres gödörben senyvedő járda széli facsemete és a kristálytiszta levegő mind-mind azt mutatja, hogy Pesten jó környezetvédőnek lenni.
   Annak a Duna-hídnak is az M9-esen úgy kellett volna épülnie, hogy szépen, lábujjhegyen osonva kerüljön ki minden fát. Nem csak úgy bele a közepibe, oszt durr…

   Válasz
  2. Tokakapitány

   Emlékszem, a híd megépülése előtt pár évvel, mikor még csak rebesgették, hogy egyszer ott (majd, talán, egyszer) híd lesz, kint álltunk a szekszárd/pécsi elágazásnál apámmal, amikor is megállt mellettünk egy külföldi kocsi. A holland Tibeur előhalászott egy térképet, és azon mutogatta, hogy merre akarna menni. Az ő térképén már rajta volt a híd. Apámmal csak pislogtunk, mint hal a szatyorban. A hanyatló nyugat már akkor is előttünk járt pár évvel, a „természetkárosításban” is. True story.

   Válasz
  3. noyb

   A Dunán jóval kevesebb híd van mint kéne, de a szexárdival pon az a baj h 20 km-re délre van másik híd, de északra 100-at is menni kell a következőig. Paksnál arányosabb lett volna.

   Válasz
   1. PDA_FAN

    De hát mingyá’ lesz Paks alatt is híd, Foktőnél. Párat köll csak addig aludni. Csodás korban élünk, hogy úgy nőnek a hidak kifele a földbül, mint a dudva :-)

    Válasz
   2. Rádiós

    Nekem erről a Belga örökbecsű száma jut eszembe. Az a baj…

    …ez a baj.

    Van híd. Én sokat jártam rajta egy időben. Láttam mást is rajta gyakran.

    Majd egyszer a Szecsői Betoncsíkpásztor is odatereli a pályát…

    Válasz
   1. Rövid Zárlat

    Innen fentről, Pestről lemegyünk vidékre, mert ez itt fent van, az meg ott lent, ugye. Mi itten már kikupálódtunk az Írók Boltjában, a Spinozában, a Starbucksban, Belbudán, Belpesten, mi már nem tehénszarba, hanem kutyaszarba lépünk!

    Válasz
   2. Rádiós

    Én Csegöldről gyermekkoromban mindig „felmentem” Fehérgyarmatra – a Mátészalkán élő rokonok meg „leugrottak” hozzánk. Sose zavartak „ezek” az irányok.

    Igaz, ez a „sötét Szabolcs” volt már akkor is. Lehet, az ország más tájain egyéb módi járta, de én nem laktam „mindenhol”, hogy fel- s le szaladgáljak.

    Te biztos fejletteb úttörő vagy, hogy ezen leakadsz. Én nem – ezért sokszínű a világ.

    Válasz
    1. Begyowsky

     Most lesz egy hónapja, hogy megyeszékhelyről zsákfaluba költöztem :D
     Pécs, *** alatti lakcímét bejelentette: 1977 január 07
     *** alatti lakcímét bejelentette: 2024 február 9
     Azért érzed, Tibi?
     Más: csak a pesties lemegyek vidékre zavar, mert arroganciát érzek mögötte. „Pestiesen szólva”

     Válasz
     1. Edward

      Mer’ a Pesti arrogántóni. Azért van ez, hogy a pesti ne érezze úgy, hogy őt csinálták, míg a vidékit teremtette az Isten. De csak az álértelmiségi műveli, hogy fel tudjon nőni az igazihoz. Mint ahogy Budapest sem igazi, mert ugye, volt nekünk másutt is Buda – egyszer.

      Válasz
      1. PDA_FAN

       Nem vagyok pesti, kinn lakom az agglomerációban. De már a dédszüleim is idevalósiak voltak, szóval nem számítok bevándorló gyüttmentnek a faluba’. Ha kiteszem a lábamat Pest megyéből, mégis mindenfele én vagyok a fővárosból jött UFO, akire felnéznek, és akinek bizonyítani akarják, hogy azért vidéken is van élet, és ott is melegvíz jön a csapból.
       Munkám miatt rendszeresen járok Debrecenbe, Pécsre, Szegedre, Miskolcra. Egyedül Miskolcon nincs az a zavaró körülrajongás, ami a „pöstinek” máshol kijár. Pedig nem vagyok a főnökük, nem kell körbenyalniuk.

       Úgyhogy biztosan benne van a pakliban, hogy sok pesti egy arrogáns bunkó, de valahogy sok helyen még megszólalnom se kell, már megy a smúzolás.

       Válasz
       1. Edward

        Bocsáss meg, hogy vitába szállok veled és a „pestieken” verem el a másvéleményűségem. De a rosseb néz fel rájuk. Elvárják a hozzáállásukkal. Ez egy jellegzetesség, egy hungarikum, egy áttitűd, kéhlekszépen.
        A vidéki meg alkalmazkodik, hogy tudjon helyezkedni és később röhögni. Mer’ a vidéki nem bunkó, csak sunyi geci. A pestinek mindössze jobb a marketingje.

        Válasz
        1. PDA_FAN

         Na ezt nem tudtam :-)
         Azt azért átérzed, ugye, hogy micsoda egy skizofrén helyzet, hogy vidéken pestinek néznek, Pesten meg vidékinek…

         Válasz
      1. Emperik

       A helyzet az, hogy az életszínvonal, a kulturális környezet és az árnyalt, kritikus gondolkodás képessége valamint a politikai-világnézeti identitás között bizony van összefüggés. Tehát attól, hogy a jelenség létező, az arrogancia, mint általában, mégis alaptalan, mert ha vagyunk olyan szerencsések, ugye, mint amennyire sokan nem, és mégsem teszünk értük semmit az arrogancián kívül, akkor legalább próbáljuk zárva tartani lebbiggyedő ajkainkat, akár írásban is, ha ugyan léteznek ezekből írásban biggyeszthetők. Amúgy a zebrának van igaza, mert csináld vagy ne, de csak beszélni, az soha nem a tárgyról, hanem a megszólalóról szól.

       Válasz
 9. PDA_FAN

  Legyen ez intő jel az összes felelőtlen állatvédőnek, aki azt hiszi, hogy csupa jófejségből ígérgethet pampán rohangászást orrba-szájba.
  Egyébként kíváncsi lennék, hogy az aktivista atkát vajon a zebrapata intézte-e el végleg, avagy a ojjektív, mely a szemüvegét implantálta a koponyájába?

  Válasz
 10. Tankot_Sirató_Károly

  Nagyon égő, hogy a legmodernebb obi, amellyel valaha dolgoztam, a Smena Symbolé volt? :DDDD

  Válasz
   1. Tankot_Sirató_Károly

    Ja-ja. Az Ecserin vettem hozzá vakut, de a második felrakásnál letört a vaku csúszkasínének műanyaga :-) (nem a Smenáé, abba beleépítették az Urál összes vasércét :D ).
    Aztán az RTV újság hátsó borítóján hirdettek valami fényképezőgépet (közvetlenül a kamukaze svájci bicskapótlékoktól jobbra) és külön vakut is, hétszázé’. A vaku melletti négyzetet bepipáltam, kivágtam a megrendelést, postán feladtam – és 32 éve várom, hogy kiszállítsák és kifizethessem :DDD

    Válasz
    1. Begyowssky

     Nekem a Rambó késem jön ilyen szélsebesen, még 1990 nyarán rendeltem. Néha még álmodok róla, hogy meghozzák és végre amperkedhessek a cimbik előtt :)

     Válasz
     1. Tankot_Sirató_Károly

      Bakker, az amperkedni kifejezésen percekig röhögtem a lányommal együtt! Már látom magam előtt, ahogy a szinonima dolgozatnál beírja majd a „feltűnően viselkedni” sorába, közvetlenül a „flexelni” és „villantani” után ;-)
      Nagyon kösz!!! :DDD

      Válasz
     2. Lolka

      „….1990 NYARÁN….”
      (Csak olyan jót röhögtem, hogy közel negyedszázad távlatából mintha számítana, hogy melyik évszakban/hónapban… :) :) :))

      Válasz
   2. Levi

    Az egyel bénább. Nekem is symbolom volt, de nem néztem le a 8M-eseket sem. Ezért vagyunk emberek, van bennünk tartás.
    Mondjuk a praktikások viszont nem álltak szóba velünk.

    Válasz
    1. he?

     nekem volt Zenitem meg Smenam is. má akkó se tuttam, hogy ki vagyok. azóta meg egyre inkább

     Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .