47 thoughts on “TERMOSZ-DRÓT-LABDA

 1. Mubtakkar

  Ma majdnem volt egy ötletem a termosz-drót-labda megfejtésére, de végül mégsem.

  Pedig olyan szép lett volna, ha a ///termosz.drót.labda what3words kód kiadja valami durva hely koordinátáját…

  Válasz
 2. Szaki

  Ez a Termosz-Drót-Labda valami HR-es “IQ teszt” jellegű interjú feladat lesz. Kifejezetten termoszos nem rémlik nekem. (Általában a “palack” elég szokott nekik lenni…) De itt úgy tűnik valami hőhatással is kell majd számolni.

  Válasz
 3. Sasamubbu

  Jahogy ez ilyen echte kocka poén. Akkor jó. Régen aszittem amúgy, hogy kocka vagyok. Aztán találkoztam igazi kockákkal. Avatar nélkül azóta tagadom, hogy voltam valaha is. Mondjuk az azért intő jel lehetett volna, hogy ugyan csajom nem sok volt, de nagon érdekel(t) a 01110000 01101001 01101110 01100001.

  Válasz
 4. Falugazda

  Sasamubbu!
  Ne aggódj! Én sem értem. Grafit most átlépett egy sokak számára nem ismert korridort. A kockák és a normál életet élők között. Lásd a kommenteket. Szakbarbár tömeg fejti ki a véleményét (érthetetlen kódokkal vitatkozva). Mert máshol a kutya se kíváncsi a bináris-hexadecimális nyelvükre (nem tom, hogy van-e ilyen). Nekem az 1 = egy, a 0 = nulla, 007 meg James Bond. Nekik ez mást mond. Egy más világot látnak, és ők viszik előre a világot, ez tagadhatatlan. De miért szólnak bele a MŰVÉSZEK dolgába? Szecsőn is Így megyen? Hová leszesz a világ dicsősége? Hová leszesz a világ, ha Röné is annyit mond majd Szultánnak, hogy 1010110! (Szultán! Ül!)? E!

  Válasz
  1. PDA_FAN

   Ha fejből nyomod a Walesi Bárdokat, de nem érted, mitől világít a villanykörte, akkor te vagy a humán értelmiségi – aki meg érti, az a szakbarbár?
   Hát egy nagy lófaszt. Aki leragad a bárdoknál, az nem fogja érteni a világ dolgait, aztán vagy elmerül az ezotériában, vagy alkoholista lesz. Később mindkettő. Egyetlen vigasza, hogy nem lett szakbarbár :-)

   Válasz
   1. Falugazda

    Sztem nem vagy teljesen tisztában a szakbarbár fogalmával. Aki fejből nyomja az összes Arany verset, de más sem érdekli az is szakbarbár.
    http://mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/szotar.php?szo=SZAKBARB%C3%81R&offset=9&kezdobetu=SZ
    Viszont igaz, hogy aki elmerül bármilyen szakbarbárságban az nem fogja érteni a világ többi részét. Az alkoholizmus meg valszleg szakma független, az ezotériáról meg nem tudok nyilatkozni, majd megkérdezem a jósnőm véleményét :-) Ezek szerint a Gébicsről eddig megjelent rajzok 100%-án humán értelmiségieket látunk, életük ezo-alkesz szakaszában?

    Válasz
    1. PDA_FAN

     Figyu, volt valahol egy folyamatábrám az alkoholizmushoz vezető utakról, de megette a kutya. Úgyhogy így emlékezetből csak annyit tudok mondani, hogy számtalan út vezet az alkoholizmushoz, tehát nem kell aggódnod akkor sem, ha nem vagy humán értelmiségi :-)

     Válasz
     1. PDA_FAN

      Továbbá csókoltatom, aki a szócikket írta az értelmező szótárba. Idézem:

      “SZAKBARBÁR főnév (1945 után, gúnyos) Az az egyébként magasabb képzettségű és iskolázottságú személy, aki saját szakjának kérdésein kívül semmi más iránt nem érdeklődik, semmi mással nem foglalkozik. Gyere el néha színházba, moziba is, olvass regényeket, ne légy szakbarbár.”

      Tehát az utolsó mondat alapján egyértelműen a humán műveltséget tekinti a szerző a nem-szakbarbárság alfájának és omegájának.

      És most jön az eszmei mondanivaló: Grafit csodás szimbiózist teremt a humán értelmiség rózsaszín-barbieszobás kicsiny világa és a vérmaterialista-technokrata rögvalóság között. Aki így tud Bengálit és MTZ-t rajzolni, annak a rajzain az ezotérikus mondanivaló is üt, mint Tyson kezében az aszfaltbontó :-)

      Válasz
      1. Béla, az állat

       Ha Grafitnak netán ihlet hiánya lenne, ebből már összerakhatná a Parttalan viták sorozat következő részét Humán vs reál értelmiség témakörben.

       Mondjuk német-info szakosként én nem tudom, hogy a barikád melyik oldalára álljak, úgyhogy leginkább mindenkire köpök!

       Válasz
   2. Sztalics Naja

    Ehhhh! Kicsit értem a világ dolgait, szt mégis alkoholista lettem. Ismerem a Bárdokat, de azért inkább szakbarbárnak tartom magam. Ez hogy van???

    Válasz
    1. Falugazda

     Áhhh! Ne is törődj vele. Végre van pár ember/nickname akikkel értelmes módon lehet véleményt ütköztetni. PDA meg ezek szerint elment a saját jósnőjéhez. :-))) vagy bedobott két felest a Gébicsben :-))) (a nem kívánt törlendő)

     Válasz
    2. PDA_FAN

     Sztalics Naja: Ezen ne keseredj el, inkább örülj, hogy megvan neked a hurkapálcikával hegesztés technológiája. Jól jöhet az még, és utólag egyik milliomost sem faggatják, hogy vajon szakbarbár-e, és ha igen, miért alkoholista :-)

     Válasz
 5. Rövid Zárlat

  Haha, ez így van, interjúvoltam én is eleget a jövő reménységeit, ez volt a lefolyás általában:
  a) egyetemista – na gyerek itt egy szerver amit épp szétfossa magát pedig csak 3 luser használja, milyen irányban kezdenél keresni
  b) autodidakta, már volt ilyen melóban, tapasztalt: OSI rétegek, mi a különbség router/hub között?
  c) hentes, cukrász, az óriás akinek a hátán élt a törpe a Mad Maxból: termosz-drót-labda
  Azokat a leszakadt arcokat…. igen olcsón tudtuk utána felvenni őket, az okosabbja rögtön meg se várta a második kérdést.

  Válasz
  1. PDA_FAN

   Azt a hétrétegű OSI modelljét, hogy oda ne rohanjak! Sikerült elsőre a gyenge pontokra lőni!

   Én csak gyakorlattal rendelkezőket interjúztattam, de ott is volt bőven analfabéta. Volt, aki rendszergazdának mondta (hazudta) magát, aztán arra se volt képes, hogy felismerje, nincs bedugva a patch a szerver seggibe. Pedig az önéletrajzuk, mint Raffelo festménye: minden (a minden IS) rajta volt, amit a Wikipédiáról meg a kónyalackós kandós jegyzetekből ki lehetett ollózni a rendszergazda címszó alól.

   Válasz
   1. Rövid Zárlat

    Hatalmas előnye volt a dolognak hogy kb. egy év után már lehetett tudni kik a csókosok: akkor nem engem hívtak a HR-es kislányok interjúztatni.

    Válasz
 6. Sasamubbu

  Ezt most nem értem, pedig én már sokmindent nem értettem.

  A fájdalom biztos velejárója a programozásnak, ezért néz ki mindegyik úgy mint Conan.

  Válasz
 7. PDA_FAN

  Üveglapra forrasztotta a videjókártyát? Az kemény… de lehet, hohgy ez a Csillagkapu következő része, és kristályokból áll össze az egész áramkör? Mer’ úgy már értem.

  Mellesleg a teszt nyilván arra lesz jó, hogy kiderüljön, aktakukac barátunk a gyártósor mellé kerül-e három műszakban (termosz), avagy a határvédőkhöz kerítést támasztani (drót), vagy esetleg akár focistának is megfelel a megyei négyharmadba’… Mert hogy C-ben nem fog kódolni, az már a negyedik képnél kiderült.

  Válasz
  1. Sztalics Naja

   Üveglapra forrasztani kb. ugyanúgy lehet, mint fát hegeszteni: megfelelő anyagú hurkapálcával.

   Válasz
 8. rejtelmesrengeteg

  Programozóknál a fájdalomtűrés alapvető tulajdonság. Úgy fizikailag, mint mentálisan. Mondjuk adóügyekről NEM PONT programozni mennék….

  Válasz
   1. Abc

    Pl. homopornó-színésznek? Adóhivatalnokként a szopatást már úgyis ismeri testközelből.

    Válasz
  1. Joskapista

   Fizikai fájdalom, úgy mint krónikus hátfájás, váll- és nyakfájdalom az állandó üléstől? Vagy mire gondolt a költő?

   Válasz
  1. PDA_FAN

   Inkább írj rá makrót, mert látod, csak a kódot sikerült kiíratni :-) Vagy próbáld assemblyben…

   Válasz
     1. Verbal Kint

      Á, a jó öreg Brainfuck. Látszik rajta, hogy német találta ki.
      Mondjuk olyannyira jól siekrült betörnie vele az unaloműzés-iparba, hogy azóta a kellően idióta, ámde kellően szórakoztató esolangok fele valamilyen Brainfuck-leszármazott.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .