KACSAÜTÉS

Kedves Közönségem,

Bizonyára feltűnt az utóbbi hónapokban a sok kacsa a rajzokon. Valószínűleg rémlik, hogy azt kértük tőletek, hogy hozzatok seprűt, amikor megjelentek a Fesztivál pléden.

Nos, azt szeretnénk, ha a rendezvényen összemérné tudását kicsi és nagy, öreg és fiatal,  kacsaütésben. Két versenyszámot rendezünk, két vándorkupával készülünk. Készüljetek, edzzetek sokat. Alakítsatok csapatot, készítsetek egyenpólót, dresszt! Tapasztaljátok ki, melyik seprű működik a legjobban. (a kacsákat mi biztosítjuk a versenyen, azaz edzőkacsát beszerezhettek, de a mért ütésekhez csak a NKÜSZ által bevizsgált kacsákat használunk majd).

Biztos számtalan kérdésetek van, ezekre igyekszünk válaszolni, de reméljük az alábbi film is jó alap a sport megismeréséhez. Nektek, erre az alkalomra készült, sok munka és szeretet van benne! És akkor:

A fesztivál szervezése erősen az operatív szakaszba lépett, amennyiben hozzájárulnál a fény és izgalom emeléséhez, kérlek, ne habozz. Fesztivál Pléden.

12 thoughts on “KACSAÜTÉS

 1. szaszi

  Ha Békésszentandrás,akkor most nagyon irigy vagyok.
  Mondjuk Öcsödtől-Gyomaendrődig eszméletlen a környék.
  A többit se kihagyva.
  Egy helyivel igazi Matula bácsi élménnyé fokozható.

  Válasz
  1. Falugazda

   Tulképpen a víz ugyanaz, csak a Szarvas felőli végén. Mondjuk egy hétvége még elválaszt tőle, vagyis a III. H.D. feszt után tervezzük. Addigra már bizonyára lesz gyakorlati tapasztalat is a játékot illetően, úgyhogy ne tartsátok magatokban. A képzett mesterektől tanulni sohasem szégyen! Apropó: nem tudjátok hol lehet jó minőségű ütni való kacsát kapni?

   Válasz
 2. Falugazda

  Kedves Grafit!
  Először is sok sikert az „italozás pléden” fesztivál hasznos lebonyolításához! Sajnos részt venni a földrajzi távolságok miatt nem tudok, de a segítségedet kérném abban a fogós kérdésben, hogy a rendezvény sport értékét bemutató Kacsaütés nevű játék jogvédett-e vagy amatőr szinten mindennemű szponzor kizárásával szabadon játszható (v.ö.: grundfoci)? A tervem ugyanis az, hogy a lányom névnapi mulatságát dobnám fel egy kis házibajnokság megrendezésével. Ha kell engedély akkor kitől (talán NKÜSZ) és hol tudnám beszerezni? Mivel a buli egy Holt-Körös parti házban lesz a „Kacsaütés mólóról vízre, rögzített célpontra és távolságra” válfaját szeretném megvalósítani – célpont egy fehér unikornist mintázó úszógumi -, mintegy tucatnyi kiskamasz részvételével, ezzel is lekötve a kiskorú potenciális bűnelkövetők ilyen esetekben feltoluló fölös energiáit. Mindeközben a gyermeküket elhozó, de távozni nem (nagyon) akaró szülőket az „italozás stégen” programmal tartanám féken.
  Segítségedet előre is köszönöm!
  Falugazda

  Válasz
  1. Grafitember Szerző

   Sok sikert a lebonyolítashoz. Fotodokumentacio es közzététele kötelező!

   Sporttársi üdvözlettel:

   Grafit

   Válasz
 3. szaszi

  Igen,értem.
  Sajnos nem tudtam az “ütődött nép”sorozat ez irányú szakkönyvét megszerezni,emlékeimben őrzött tudás szerint a kacsa,mint vízi állat szerepel,melyet a rossz oktatás,illetve az MTA félrevezető állásfoglalására építettem.Illusztráció :
  https://www.facebook.com/apetorfilm
  Holnap első utam aszakkönyvboltba vezet.

  Válasz
 4. Grafitember Szerző

  Égövönként változik, a gyep flórájának fajösszetétele határozza meg. Világ-, és kupaversenyeken egy ellenőrzőbizottság kíseri el a kaszás embereket és a versenyhétvégére meghatározzák a fű magasságát. Fontos, hogy a selejtezők előtt nyírt pázsit már úgy marad a döntőig, így a legjobbaknak már megváltozott viszonyokhoz kell alkalmazkodni. A fű hosszát a kacsa magasságának tizenhatod részének egész számú szorzatával fejezik ki. Pl kilenc-tizenhatod.

  Válasz
 5. picsaba el

  Dani, lenyugoznek a kisero grafikak a videon, a dobast szemlelteto abra “picsaba el” vektora pedig konnyeket csalt a szemembe. at kene dolgoznod a giber solyom fizika abrait!

  Válasz
  1. Röné, a csapos

   időnként kaszálják a nagyrét, mondjuk arra semmilyen behatásunk nincs, hogy most épp kacsamagasságnál hosszabb-e a fű (a NKÜSZ szabályzata szerint a fű “az ültetve elhelyezett kacsa csőrének alsó vonaláig” érhet, az ellenőrzéshez a parallaxishiba kiküszöbölésére speciális periszkópos mérő használatos)

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .