Operás Bulik! Kettő!

Az eredeti Affogato plakát, mérete 50×70 cm

Kedves Közönség! Aki a Facebookon tagja a Napirajz csoportnak, már tudhatja, hiszen pedzegettem, hogy karácsony előtt szervezünk egy különleges találkozót. Azt is sejteni lehetett, hogy ez valahogy kapcsolódni fog az Affogato Admirális Botjához. Nos, az alábbiakban minden kiderül:

A korabeli leírások szerint az Affogato prömierjének plakátjából hírmondó sem maradt, mert Pörge Alajos nyomdája leégett a gecibe. Amit nem ragasztottak ki Szecső szerte, az sajnos megsemmisült. Nos, a pötkei templomtorony felújítása közben a sekrestye padlásáról mégis előkerült 300 darab plakát. (Helytörténészek azóta is találgatják, hogy mégis miért és hogy.)Helyesebben 302, de a felsőket reménytelenül teleszarták a gerlék, így maradjunk 300 példányban. Ezeket szeretnénk áruba bocsájtani, gyűjtők részére, pólók, könyvek (amink még van) kíséretében ekkor és itt:

December 14-én, (csütörtökön) 19 órai és 19.30 órai kezdettel. (Mi? kétszer kezdődik?)
Ádám is lesz, várhatóan a második etaptól velünk lesz. Amúgy neki is van könyve… khm.
December 20-án, (szerdán) szintén 19 és 19.30 órai kezdettel. (mindjárt megmagyarázom) Ekkor nem lesz velünk Ádám, de lesz egy rejtélyes vendég!


Helyszín: Bősze Ádám Antikváriuma, Budapest, Király utca 77. (bejárat a Csengery utca felől)

MIért kezdődik kétszer? Nos, arra gondoltam, hogy ne csak egy egyszerű plakát és könyv-dedikálás/árustás legyen, hanem valami emlékezetes dolog, egy csodálatos hülyeség is történjen. (Ha már Hozz dögöt! régen volt, meg tél van) Így készülök/készülünk egy meglepetéssel, amiben közreműködik az Operaház két nagyszerű művésze is. Többet, a meglepetés kedvéért nem mondanék, maradjon titok. Persze, ez csak az első performanszra igaz, ami hétkor kezdődik, a fél nyolcas újrázás és a huszadikai előadások ugyanazok (már, amennyire ez ugyanaz tud lenni) lesznek. Tehát már nem lesz meglepetés.

FIGYELEM, FONTOS!!!!!!
AZ Antikváriumba nem fér be rengeteg ember. Leülni 20-25-en tudnak majd, az ülők mögött talán még páran el tudnak majd helyezkedni, de csak állva. Ezért csinálunk ismétlést és egy másik napon másik két előadást, hogy aki BÍRJA AZ OPERÁT, és kíváncsi, az élőben megnézhesse.

Tudom, hogy sokan nem tudnak a fővárosba utazni, hogy megnézzék, így az eseményt streamelni fogjuk, illetve felvesszük, amit a YouTube-on meg lehet majd nézni. A plakátot pedig pőrén, avagy dedikálva, irathengerben postázni is tudjuk majd.

TEHÁT:
Kérem, hogy 19 és 19.30-as időpontra azok jöjjenek, akik élvezni tudnak 9 perc opera-jellegű terhelést és utána egy kis beavatót, hogy mi is volt ez. Ha csak elviseled, de fáj, inkább gondolj azokra, akik szeretik, inkább ők jöjjenek be.

Amint vége a 19.30-as performansznak, a székeket elpakoljuk, így jóval többen beférünk majd, és elindulhat egy egészséges hömpölygés, minden plakátot/könyvet nagy szeretettel dedikálok, amíg van rá igény, akár késő éjszakáig is.

A hely a magaskultúra szentélye, mégsem rendelkezik sörcsappal. Ádám a rumját elzárva tartja, így készülünk pár kiló pogácsával és borral-ásványvízzel, de ha esetleg megkínálnál mást a szíverősítőddel, vagy elsütnéd (hehe) az elbaszottabb mézeskalácsokat, amit ciki kirakni a sezlonra, hozd el! Tibikben, Klárákban jótékonyan semmisül bármi, ami fogyasztható.

Ha kérdésed van, kérlek először olvasd el figyelmesen még egyszer a poszt. Ha még mindig nem tiszta valami, akkor kommentelj, igyekszem mindenre válaszolni. Sok szeretettel várunk mindenkit!

16 thoughts on “Operás Bulik! Kettő!

 1. Dhcwll1

  Ezzel a megvásárolható plakáttal annyi a baj, hogy fogja magát valami segg, lefotózza, oszt kinyomtatja olcsobbért (nem mintha még akarnám tenni)

  Válasz
 2. Szultanne

  Ha elkeszult, dobjatok majd tecso linket hogy hol talalom az audiovizualis kontent! Sajnos Tiborville-bol nem megy gep Budapestre :(

  Válasz
  1. Gabor

   Haute-Szecső is elzárva a villágtól a hó és a távolság által, szóval szintén várom a konnektálási részlet.

   Válasz
 3. Rádiós

  Igyekszem műszakot cserélni, hogy 14-én ott lehessek. Szeretem az operát. Ha odajutok, természetesen viszek valamit.

  Kitűzők lesznek – vagy ne üssük agyon egymást?! :)

  Válasz
 4. Sneci

  Ha viszünk napirajzos pólókat (nekem már három van, bi-bi-bííí), kaphatunk rá textiltollas szignókat a Maestro-tól?

  Válasz
 5. GeriQ

  Sok szeretettel kommentelek. Nagyon örülök, hogy csináltok ilyen eseményeket. Szeretem az operát, az elbaszott mézeskalácsokat és a bort is. A napirajzot is szeretem amióta megvan. Mennék is mindenhová, hisz van még dedikálatlan könyv a polcon. Köszönöm, hogy felveszitek és elérhető lesz, sőt akár élőben is fogom tudni követni itthonról, csak a youtube nehogy lekeverje a jogdíjas taralom miatt :)
  Legyen még sok napirajz, legyen még sok ilyen rendezvény, mert mindegyikre el akarok menni és előbb utóbb lesz olyan is, amire el is fogok tudni menni.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .